Malinový cheesecake
Malinový cheesecake

Najlepší malinový cheesecake

pepavari - fotkapepavari, 19. decembra 2021
Najlepší malinový cheesecake
Foto: pepavari

Dlho som hľadala recept, ktorý by vyhovoval mne a môjmu priateľovi... No nakoniec som pospájala skúsenosti s fantáziou a spravila tento podľa môjho Zobraziť celý popisDlho som hľadala recept, ktorý by vyhovoval mne a môjmu priateľovi... No nakoniec som pospájala skúsenosti s fantáziou a spravila tento podľa môjho priateľa najlepší cheesecake, aký som kedy spravila :)

12
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
135 g
135 g
27 g
1 ČL
2 ks
70 g
1 PL
Krém:
300 g (čerstvé/mrazené)
35 g
25 ml
250 g
200 g
200 ml (33 %)
2 PL neochutená
Ganache:
170 g
120 ml (33 %)
 (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Korpus: Rúru predhrejte na 160 stupňov. V hrnci s hrubším dnom roztopte maslo a pridajte kakao. Vareškou miešajte, dokým sa nespoja. Pridajte cukor a premiešajte. Odstavte hrniec z tepla, chvíľu počkajte kým zmes trochu ochladne a pridajte jedno vajce. Okamžite šľahajte ručným mixérom, pridajte aj druhé vajce a vanilkový extrakt. Keď sú všetky suroviny úplne spojené, pridajte preosiatu múku a kukuričný škrob a stierkou zľahka premiešajte. Cesto prelejte do maslom vymastenej a pomúčenej okrúhlej formy s priemerom 20 cm. Pečte približne 20 – 25 minút. Po vytiahnutí z rúry nechajte cesto vychladnúť vo forme, nevyberajte ho.

  2. 2

    Krém: Maliny, vodu a cukor vložte do hrnca a nechajte za občasného miešania vrieť asi 10 minút. Odstavte, poriadne rozmixujte vo vysokovýkonnom mixéri a nechajte trochu ochladnúť pri izbovej teplote (ja som nemixovala). Dve lyžice želatíny zmiešajte so 4 lyžicami studenej vody a nechajte 10 minút odstáť. Vo väčšej miske vyšľahajte smotanu. Do šľahačky potom pridajte postupne mascarpone a tvaroh. Primiešajte vychladnutú malinovú penu. Teplota by mala byť približne rovnaká, aby sa krém nezrazil. Želatínu rozpustite na miernom ohni. Postupne do nej pridajte pár lyžičiek krému a premiešajte. Nalejte želatínovú zmes do misy s krémom a miešajte na nízkej rýchlosti. Natrite krém na korpus vo forme, dôkladne zarovnajte a nechajte v chladničke niekoľko hodín, najlepšie cez noc.

  3. 3

    Ganache: Roztopte čokoládu so smotanou a premiešajte až sa obe spoja. Rozotrite na cheesecake a nechajte ešte nejakú dobu zachladiť.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, oceňuji vlastní pečený korpus, čokoláda ruby je příjemná novinka, maliny v krému nemají chybu. Celé krásné, včetně zdobení, pěkně popsaný postup. Krásně uřezaný díl - teplým či studeným nožom? Jsi šikulka!
pepavari
@haji (19.12.2021 13:33)

Ďakujem veľmi pekne, veľmi ma potešil komentár :) už nejakú dobu skúšam rôzne druhy cheesecake-ov :) samozrejme rezany je horúcim nožom :)
1x haji
adjunkt
...vyzerá chutne. Páči sa mi pečený korpus. Ukladám a určite vyskúšam....
kucharka
Tento cheesecake som mala dlho na pláne …. A cez víkend mala prísť návšteva na oslavu, tak som ho pripravila, chcela som "ohromiť" … :-)
A ako sa hovorí, že keď chcete ohromiť návštevu, pripravte jedlá s ktorými máte skúsenosť a neskúšajte nič nové… ?…. A tak aj bolo. Moc som veru s novým cheesecakom neohromila, čo je na veľkú škodu, lebo na fotke vyzerá krásne.
Korpus, aj keď som robila presne podľa receptu, mal chuť "brownies" ale bol tvrdý.
V plnke vôbec nieje cukor ( okrem 35gr v malinách ), prišla som nato, až keď bola plnka na korpuse, tak som to zoškrábala celé dole a dala cukor podľa chuti….

Ďakujem za recept, možno mi nevyšiel tak ako mal, aj keď mám napečené kopce, tiež niekedy urobím niečo zle :-)
Aspom som sa poučila :
Nabudúce pôjdem na osvedčené recepty! :-)










SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia