Najlepší malinový cheesecake
Foto: pepavari
Dlho som hľadala recept, ktorý by vyhovoval mne a môjmu priateľovi... No nakoniec som pospájala skúsenosti s fantáziou a spravila tento podľa môjho Zobraziť celý popisDlho som hľadala recept, ktorý by vyhovoval mne a môjmu priateľovi... No nakoniec som pospájala skúsenosti s fantáziou a spravila tento podľa môjho priateľa najlepší cheesecake, aký som kedy spravila :)
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Korpus: | |
135 g |
|
135 g |
|
27 g |
|
1 ČL |
|
2 ks |
|
70 g |
|
1 PL |
|
Krém: | |
300 g (čerstvé/mrazené) |
|
35 g |
|
25 ml |
|
250 g |
|
200 g |
|
200 ml (33 %) |
|
2 PL neochutená |
|
Ganache: | |
170 g |
|
120 ml (33 %) |
|
(nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Korpus: Rúru predhrejte na 160 stupňov. V hrnci s hrubším dnom roztopte maslo a pridajte kakao. Vareškou miešajte, dokým sa nespoja. Pridajte cukor a premiešajte. Odstavte hrniec z tepla, chvíľu počkajte kým zmes trochu ochladne a pridajte jedno vajce. Okamžite šľahajte ručným mixérom, pridajte aj druhé vajce a vanilkový extrakt. Keď sú všetky suroviny úplne spojené, pridajte preosiatu múku a kukuričný škrob a stierkou zľahka premiešajte. Cesto prelejte do maslom vymastenej a pomúčenej okrúhlej formy s priemerom 20 cm. Pečte približne 20 – 25 minút. Po vytiahnutí z rúry nechajte cesto vychladnúť vo forme, nevyberajte ho.
- 2
Krém: Maliny, vodu a cukor vložte do hrnca a nechajte za občasného miešania vrieť asi 10 minút. Odstavte, poriadne rozmixujte vo vysokovýkonnom mixéri a nechajte trochu ochladnúť pri izbovej teplote (ja som nemixovala). Dve lyžice želatíny zmiešajte so 4 lyžicami studenej vody a nechajte 10 minút odstáť. Vo väčšej miske vyšľahajte smotanu. Do šľahačky potom pridajte postupne mascarpone a tvaroh. Primiešajte vychladnutú malinovú penu. Teplota by mala byť približne rovnaká, aby sa krém nezrazil. Želatínu rozpustite na miernom ohni. Postupne do nej pridajte pár lyžičiek krému a premiešajte. Nalejte želatínovú zmes do misy s krémom a miešajte na nízkej rýchlosti. Natrite krém na korpus vo forme, dôkladne zarovnajte a nechajte v chladničke niekoľko hodín, najlepšie cez noc.
- 3
Ganache: Roztopte čokoládu so smotanou a premiešajte až sa obe spoja. Rozotrite na cheesecake a nechajte ešte nejakú dobu zachladiť.
Tiež malinový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem veľmi pekne, veľmi ma potešil komentár :) už nejakú dobu skúšam rôzne druhy cheesecake-ov :) samozrejme rezany je horúcim nožom :)
A ako sa hovorí, že keď chcete ohromiť návštevu, pripravte jedlá s ktorými máte skúsenosť a neskúšajte nič nové… ?…. A tak aj bolo. Moc som veru s novým cheesecakom neohromila, čo je na veľkú škodu, lebo na fotke vyzerá krásne.
Korpus, aj keď som robila presne podľa receptu, mal chuť "brownies" ale bol tvrdý.
V plnke vôbec nieje cukor ( okrem 35gr v malinách ), prišla som nato, až keď bola plnka na korpuse, tak som to zoškrábala celé dole a dala cukor podľa chuti….
Ďakujem za recept, možno mi nevyšiel tak ako mal, aj keď mám napečené kopce, tiež niekedy urobím niečo zle :-)
Aspom som sa poučila :
Nabudúce pôjdem na osvedčené recepty! :-)