Šľahačková roláda
Šľahačková roláda

Roláda Budapešť bez múky

svedka - fotkasvedka, 3. mája 2020
Roláda Budapešť bez múky
Foto: svedka
10
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

6 ks
300 ml
50 g (alebo orechová, kokosová)
Plnka:
400 ml
1 bal.
 (v origináli konzervované mandarínky, maliny)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne prišľaháme 2 dcl kryštálového cukru. Mandľovú múku zmiešame s 1 dcl kryštálového cukru, zmes prisypeme do snehu a jemne zamiešame.

  2. 2

    Rúru vyhrejeme na 175 °C. Cukrárske vrecko naplníme snehovou zmesou a s okrúhlou špičkou nastriekame asi 10 pásov na plech s papierom na pečenie - ako pri Kardinál rezoch - cca 2 cm široké a 1,5 cm vysoké. Pečieme v strede rúry presne 20 minút.

  3. 3

    Upečené necháme na papieri úplne vychladnúť. Potom preklopíme na druhý papier, jemne stiahneme spodný papier a korpus natrieme šľahačkou vyšľahanou s vanilkovým cukrom a zmiešanou s ovocím podľa chuti. Pomocou papiera zrolujeme. A máme hotovo. Podávame ihneď alebo necháme odstať v chladničke. Nakoniec posypeme práškovým cukrom, polejeme rozpustenou čokoládou apod...

Diskusia k receptu

haji
Efektní těsto, zajímavé i na pohled. Jen to čerstvé ovoce si žije svojím životom. Mně by chutnalo. Jsi šikulka!
1x svedka
svedka
Ďakujem :) No veru fotka mohla byt uhladenejšia,len nebolo času ,bolo treba degustovať @haji (3.5.2020 20:22)

1x haji
evanaaa
Bielkové cesto by som rada ochutnala, roládka je tiež iste chutná, len krém by som dala trocha iný, ale aj šľahačku mám rada, len tá dlho nevydrží.....
1x svedka
haji
@evanaaa (4.5.2020 15:02)
Evka, i to těsto je velmi křehké, jemné a zátěž iným, hustějším krémom by nerozchodilo. Recept je dobrý, tak jak je a treba sa ponáhlať so spotrebov.
svedka
Nuz s tým ti ja nepomôžem ;) Je to zahraničná klasika ,tak ako na Slovensku napríklad buchty @angelikasch (3.5.2020 19:27)

1x haji
svedka
2dni v chladničke urcite vydrží ,avsak netreba vôbec ani davat schladiť ,najlepšia je hneď čerstvá :)@sovka62 (5.5.2020 13:23)