Foto: alex37
Táto roláda je tak jednoduchá, že ju zvládne aj úplný začiatočník. Krém ľahučký a pritom úplne pevný bez stužovača a bez cukru. Tajomstvo je Zobraziť celý popisTáto roláda je tak jednoduchá, že ju zvládne aj úplný začiatočník. Krém ľahučký a pritom úplne pevný bez stužovača a bez cukru. Tajomstvo je v rastlinnej šľahačke :-)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Bielka vyšľaháme so štipkou soli, do vyšľahaných pridáme cukor, žĺtka, a nakoniec primiešame múku pomiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Vylejeme na plech s papierom na pečenie. Piekla som na 180°cca 12 minút. Ešte teplú roládu aj s papierom zrolujeme. Rolády som piekla tri, množstvo uvedené v surovinách ja na jeden kus. Takto vyzerajú rolády "čakateľky" na plnku.
-
2
Kým chladne pripravíme si plnku, cca 3 dcl rastlinnej šľahačky vyšľaháme na najvyšších otáčkach. Krém je úplne hustý, úplne ako maslový.
-
3
roládu natrieme, pokladieme drobným ovocím ja som dala višne z mrazničky a kúsky čerstvých jahôd, a pri spätnom rolovaní naplnenej rolády z nej postupne strhávame papier.
-
4
Natrieme aj vrch šľahačkou a posypeme čokoládovými hoblinkami, strúhanou čokoládou..Uskladníme v chladničke.
@luss , ani ja nekupujem sprejovú, doteraz som pouzivala len klasiku. Túto mi poradili na parížsky krem /k tomu som sa vsak nedostala/ a v aprili koncila trvanlivost, takze radsej pouzit. Je to litrove balenie a nie vsade ju maju. :-) Ale fakt sa vôbec nerozpúšťa. Vdaka za nahliadnutie :-)
@sev111 , ďakujem :-)