Šľahačková roláda s ovocím fotorecept

alex37 - fotkaalex37, 31. marca 2014
Šľahačková roláda s ovocím (fotorecept)
Foto: alex37

Táto roláda je tak jednoduchá, že ju zvládne aj úplný začiatočník. Krém ľahučký a pritom úplne pevný bez stužovača a bez cukru. Tajomstvo je Zobraziť celý popisTáto roláda je tak jednoduchá, že ju zvládne aj úplný začiatočník. Krém ľahučký a pritom úplne pevný bez stužovača a bez cukru. Tajomstvo je v rastlinnej šľahačke :-)

45 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
5 PL
3 PL
5 PL
1/2 bal.
PLNKA:
300 ml




Postup

  1. 1

    Bielka vyšľaháme so štipkou soli, do vyšľahaných pridáme cukor, žĺtka, a nakoniec primiešame múku pomiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Vylejeme na plech s papierom na pečenie. Piekla som na 180°cca 12 minút. Ešte teplú roládu aj s papierom zrolujeme. Rolády som piekla tri, množstvo uvedené v surovinách ja na jeden kus. Takto vyzerajú rolády "čakateľky" na plnku.

    Šľahačková roláda s ovocím (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým chladne pripravíme si plnku, cca 3 dcl rastlinnej šľahačky vyšľaháme na najvyšších otáčkach. Krém je úplne hustý, úplne ako maslový.

    Šľahačková roláda s ovocím (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    roládu natrieme, pokladieme drobným ovocím ja som dala višne z mrazničky a kúsky čerstvých jahôd, a pri spätnom rolovaní naplnenej rolády z nej postupne strhávame papier.

    Šľahačková roláda s ovocím (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Natrieme aj vrch šľahačkou a posypeme čokoládovými hoblinkami, strúhanou čokoládou..Uskladníme v chladničke.

    Šľahačková roláda s ovocím (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

eviana
@alex37 , najsamlepšejšia roláda na svete... šlahačka ovocie (ľaľa aj moje milovane jahôdky) kakaový korpus... paráda, ešte z nej ostalo? Bežííííímmmm :) 5*
elysa
chutné roládky, bežím za evianou.......
mariamka
nerada robim roladu, lebo sa rychlo zje, ale tu mi sanka spadla, ked vidim, ze si robila tri!! :) vyborne penove cesto,, nie je to ta znama "zamatova" ? a lahucky krem s ovocim, uz len tych 15 vajec a idem na to! kk :))
alex37
@mariamka , vajíčka som mala domáce :-) a jedna za druhou putovali do rury, takze to trvalo cca 30min, šup-šup. Prvy krat som pouzila rastlinnu šľahačku a vobec sa "netopi" drzi ako maslovy krem. Som bola prekvapena. Ani chutovo nie je zla :-)
svedka
Mnaaaaaaaaaam-mas 5* odomna,ale hod po mne aspon jeden kusok ;)
luss44
milá @alex37 , rolády máš krásne, šľahačku s ovocím ja teda môžem hocikedy :) Ale rastlinnú som ešte neskúšala, nekupujem ani tú sprejovú. No ale ked tvrdš, že drží a chutí dobre, hádam vyskúšam.
alex37
@svedka , vďaka ti, hodím, len keď poletí neviem čo z nej zostane :-)
@luss , ani ja nekupujem sprejovú, doteraz som pouzivala len klasiku. Túto mi poradili na parížsky krem /k tomu som sa vsak nedostala/ a v aprili koncila trvanlivost, takze radsej pouzit. Je to litrove balenie a nie vsade ju maju. :-) Ale fakt sa vôbec nerozpúšťa. Vdaka za nahliadnutie :-)

evanaaa
Tiež ti vyslovujem pochvalu za tú peknú a chutnú roládu, teraz by sa mi zišla, aby zahnala chuť na sladké...... ozaj a aká to je tá šľahačka, mnohí už použili rastlinnú ale stále neviem, ktorá to je, budem sa musieť porozhliadnuť niekde.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia