Lúsková polievka na kyslo

bakoskaBakoska, 32 ročná žena, Bratislava, 28. februára 2011 11:21
Ďalšie jej recepty »

Lúsková polievka na kysloFoto: bakoska

Včera bola u nás na večeru :)

Suroviny

300 g, mrazené alebo čerstvé
cca 300 g
1 ks, menšia
2 strúčiky
1 PL
1 l
0,5 l
250 ml
3 PL, celozrnná alebo hladká
 podľa chuti
2 ks
 štipka, strúhaný
1 ČL, čerstvý alebo mrazený
 podľa potreby (alebo cukor)
 podľa potreby

Postup prípravy

  1. 1

    Do osolenej vody dáme uvariť na kocky nakrájané zemiaky.

  2. 2

    V druhom väčšom hrnci na masle podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme struky a cesnak, chvíľočku popražíme a zalejeme 1,5 l bujónu (ak máte nejaký domáci vývar, kľudne použite ten). Pridáme bobkové listy, celé korenie a varíme, kým struky nie sú mäkké (pred koncom pridáme zemiaky).

  3. 3

    Na záver pridáme kôpor a zahustíme vlažným mliekom, v ktorom sme dobre rozmiešali múku. Necháme prevrieť. Odstavíme, ochutíme muškátovým orieškom, medom (alebo cukrom) a octom - ja som dala asi 3 PL octu a 3-4 ČL medu, ale záleží ako má kto rád. Polievočku necháme chvíľku odstáť a môžeme podávať. Dobrú chuť.

  4. 4

    Pozn.: 1. Zemiaky som dala variť zvlášť, keďže som použila mrazené struky a nevedela som odhadnúť, či sa zemiaky uvaria za rovnaký čas. 2. Kto chce, môže použiť čisto zeleninový vývar, ja som dala pre plnšiu chuť aj kocku slepačieho bujónu.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist