Foto: bakoska
Včera bola u nás na večeru :)
Suroviny
300 g, mrazené alebo čerstvé |
|
cca 300 g |
|
1 ks, menšia |
|
2 strúčiky |
|
1 PL |
|
1 l |
|
0,5 l |
|
250 ml |
|
3 PL, celozrnná alebo hladká |
|
podľa chuti |
|
2 ks |
|
štipka, strúhaný |
|
1 ČL, čerstvý alebo mrazený |
|
podľa potreby (alebo cukor) |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Do osolenej vody dáme uvariť na kocky nakrájané zemiaky.
- 2
V druhom väčšom hrnci na masle podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme struky a cesnak, chvíľočku popražíme a zalejeme 1,5 l bujónu (ak máte nejaký domáci vývar, kľudne použite ten). Pridáme bobkové listy, celé korenie a varíme, kým struky nie sú mäkké (pred koncom pridáme zemiaky).
- 3
Na záver pridáme kôpor a zahustíme vlažným mliekom, v ktorom sme dobre rozmiešali múku. Necháme prevrieť. Odstavíme, ochutíme muškátovým orieškom, medom (alebo cukrom) a octom - ja som dala asi 3 PL octu a 3-4 ČL medu, ale záleží ako má kto rád. Polievočku necháme chvíľku odstáť a môžeme podávať. Dobrú chuť.
- 4
Pozn.: 1. Zemiaky som dala variť zvlášť, keďže som použila mrazené struky a nevedela som odhadnúť, či sa zemiaky uvaria za rovnaký čas. 2. Kto chce, môže použiť čisto zeleninový vývar, ja som dala pre plnšiu chuť aj kocku slepačieho bujónu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu