Včera bola u nás na večeru :)
Suroviny
300 g, mrazené alebo čerstvé |
|
cca 300 g |
|
1 ks, menšia |
|
2 strúčiky |
|
1 PL |
|
1 l |
|
0,5 l |
|
250 ml |
|
3 PL, celozrnná alebo hladká |
|
podľa chuti |
|
2 ks |
|
štipka, strúhaný |
|
1 ČL, čerstvý alebo mrazený |
|
podľa potreby (alebo cukor) |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Do osolenej vody dáme uvariť na kocky nakrájané zemiaky.
- 2
V druhom väčšom hrnci na masle podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme struky a cesnak, chvíľočku popražíme a zalejeme 1,5 l bujónu (ak máte nejaký domáci vývar, kľudne použite ten). Pridáme bobkové listy, celé korenie a varíme, kým struky nie sú mäkké (pred koncom pridáme zemiaky).
- 3
Na záver pridáme kôpor a zahustíme vlažným mliekom, v ktorom sme dobre rozmiešali múku. Necháme prevrieť. Odstavíme, ochutíme muškátovým orieškom, medom (alebo cukrom) a octom - ja som dala asi 3 PL octu a 3-4 ČL medu, ale záleží ako má kto rád. Polievočku necháme chvíľku odstáť a môžeme podávať. Dobrú chuť.
- 4
Pozn.: 1. Zemiaky som dala variť zvlášť, keďže som použila mrazené struky a nevedela som odhadnúť, či sa zemiaky uvaria za rovnaký čas. 2. Kto chce, môže použiť čisto zeleninový vývar, ja som dala pre plnšiu chuť aj kocku slepačieho bujónu.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Najnovšie recepty
- 2
Diskusia k receptu