Foto: izabella929
Dnes som pre návštevu pripravila po včerajšej husacinke, ľahký , jednoduchý obed, ktorý som podávala so zeleninkou a ako inak, nie len pre oči Zobraziť celý popisDnes som pre návštevu pripravila po včerajšej husacinke, ľahký , jednoduchý obed, ktorý som podávala so zeleninkou a ako inak, nie len pre oči cudzích, ale aj mojich varecháčov úžasne chutné biele ríbezle...strapec má dĺžku 12 cm. lososie kúsky nám chutili ...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Lososové filety som umyla , osušila..
-
2
pokrájala som ich na rovnaké kúsky...
-
3
obalila v hladkej múke..
-
4
a pripravila som si pivové cestíčko...vajcia som rozdelila...k bielkom som pridala štipku soli a vyšľahala na tvrdý sneh..k žltkom som pridala soľ, hladkú múku a troška piva...metličkou som vyšľahala a pridávala pivo podľa potreby..
-
5
vymiešala cestíčko
-
6
pridala som mleté čierne korenie, upravila hustotu cestíčka podľa potreby..
-
7
do hotového cestíčka som opatrne vmiešala sneh z bielkov..
-
8
na panvicu som pripravila olej a bravčovú masť...nechala zohriať...lososové kúsky som omáčala v cestíčku a piekla na oleji do svetlohneda...
-
9
vypražené kúsky som ukladala na kuchynskú servítku aby sa odsal prebytočný tuk..
-
10
všetky vypražené...
-
11
pokrájala som citrón na kolieska,paradajky na osminky,umyla šalát zo záhrady,kučeravú petržlenovú vňať, papriku na kolieska..obrala červené a biele ríbezle...všetko som umyla a osušila..lososové kúsky som uložila na tanier...ozdobila a poprajem vám všetkým dobrú chuť..
Diskusia k receptu