Losos

Losos so sépiovými linguine a šafranovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Linguine uvaríme v slanej vode al dente (na skus), scedíme a premiešame s trochou oleja, aby sa nezlepili.
  2. Lososové filety osolíme a okoreníme. Smažíme na panvici s troškou oleja tak, aby zostali v strede ružové. Dĺžka prípravy závisí od tvaru a veľkosti filety.
  3. Šafranová omáčka: Na oleji osmažíme pokrájanú šalotku, zalejeme bielym vínom a zredukujeme prudkým varom na štvrtinu. Pridáme štipku šafranu, smotanu, necháme prevariť a vmiešame studené maslo. Omáčku dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
  4. Stratené vajce: Do hrnca dáme zohriať vodu s 2 PL octu. Vajce rozbijeme do vody horúcej 80–90 °C. Pripravujeme 3 – 4 minúty.