Losos
Losos so sépiovými linguine a šafranovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Linguine uvaríme v slanej vode al dente (na skus), scedíme a premiešame s trochou oleja, aby sa
nezlepili.
- Lososové filety osolíme a okoreníme.
Smažíme na panvici s troškou oleja tak, aby zostali v strede
ružové. Dĺžka prípravy závisí od tvaru a veľkosti filety.
- Šafranová omáčka: Na oleji osmažíme pokrájanú šalotku,
zalejeme bielym vínom a zredukujeme prudkým
varom na štvrtinu. Pridáme štipku šafranu, smotanu, necháme prevariť a vmiešame studené maslo. Omáčku dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- Stratené vajce: Do hrnca dáme zohriať vodu s 2 PL octu. Vajce rozbijeme do vody horúcej 80–90 °C. Pripravujeme 3 – 4 minúty.
|