Losos
Losos s jazmínovou ryžou a avokádovou salsou
Autor receptu: ryzasos
Hľadáte recept na rýchlu a chutnú večeru? Tak vyskúšajte tento recept na lososa s jazmínovou ryžou SOS a avokádovou salsou.*
Lososa potriete marinádou z medu, oleja a čili, uvaríte si super nadýchanú jasmínovu ryžu dochutenú cesnakom a jarnou
cibuľkou, a všetko prelejete salsou z krémového avokáda. Znie to dobre, však?
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu umyte pod tečúcou vodou a nechajte odkvapkať. Medzitým si dajte zovrieť cca 1,3 násobok vody (cca 325 g). V hrnci potom rozpáľte olej, pridajte ryžu, soľ a dobre premiešajte, aby sa ryža obalila v oleji.
- Zalejte ju vriacou vodou, nechajte zovrieť a prikryte pokrievkou. Stlmte plameň na minimum a ryžu duste 12 minút. Potom ryžu vypnite a nechajte pod pokrievkou ďalších 10 minút.
- Medzitým si pripravte lososa. Zmiešajte všetky suroviny na marinádu. Lososa utrite papierovou utierkou do sucha a potrite marinádou. V panvici rozpáľte olej a na miernom plameni lososa opekajte najprv zo strany kože.
- Po cca 10 minútach, keď bude koža upečená do chrumkava rybu opatrne otočte a opečte aj z druhej strany. Ryba bude perfektne opečená, keď sa na boku stratí výrazný oranžový pásik.
- Nakoniec nakrájajte avokádo na menšie kocky a zmiešajte ho s jogurtom, korením a soľou.
- Keď je ryža odležaná, pridajte do nej ešte nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku.
- Na tanier dajte ryžu, rybu, salsu a všetko ešte polejte citrónovou šťavou, posypte jarnou cibuľkou a dochuťte čerstvo mletým čiernym korením.