Losos na bylinkách ... v alobale (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

... pangasius mi ,,smrdí,, šťuku som nezohnal , zubáč boli iba filety ,tak som vyzkúšal prví krát LOSOSa

15 minút
príprava
25 -30 + 15 minút
na 200 °C

Postup

  1. ...prichystané suroviny
  2. ..LOSOSa si umyjeme , osušíme ,vnútro mu nasolíme
  3. pridáme posekanú petržlenovú vnať ,posypeme rozmarýnom
  4. .. a pridáme platky masla - zavrieme ... z vrchu LOSOSa osolíme ,posypeme drcenou rascou, provensálským korením
  5. ... nachystaný alobal si potrieme olivovým olejom naň poukladáme na kolieska pokrájaný citron a nato položíme LOSOSa okorenenou stranou dole
  6. ... vrch LOSOSa opeť osolíme ,posypeme drcenou tascou ,provensálskými bylinkami položíme striedavo plátok citrona a plátok masla.... posypeme posekanou petržlenovou vnaťou ... alobal uzavrieme a dáme do rozpálenej trúby 200°C na 25 až 30 min
  7. ... po 30 minutách rozrežeme alobal a necháme ešte 15 min piecť
  8. .... vrch popolievame výpekom ....po 15 minutách som LOSOSa obrátil a piekol ešte 5 minut
  9. ...LOSOS a všetko ostatné je pripravené môžme zasadnúť k vianočnému stolu DOBRÚ CHUŤ .... a príjemné sviatky všetkým VARECHArom