Losos na bylinkách ... v alobale (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
... pangasius mi ,,smrdí,, šťuku som nezohnal , zubáč boli iba filety ,tak som vyzkúšal prví krát LOSOSa
15 minút príprava |
25 -30 + 15 minút na 200 °C |
Postup
- ...prichystané suroviny
- ..LOSOSa si umyjeme , osušíme ,vnútro mu nasolíme
- pridáme posekanú petržlenovú vnať ,posypeme rozmarýnom
- .. a pridáme platky masla - zavrieme ... z vrchu LOSOSa osolíme ,posypeme drcenou rascou, provensálským korením
- ... nachystaný alobal si potrieme olivovým olejom naň poukladáme na kolieska pokrájaný citron a nato položíme LOSOSa okorenenou stranou dole
- ... vrch LOSOSa opeť osolíme ,posypeme drcenou tascou ,provensálskými bylinkami položíme striedavo plátok citrona a plátok masla.... posypeme posekanou petržlenovou vnaťou ... alobal uzavrieme a dáme do rozpálenej trúby 200°C na 25 až 30 min
- ... po 30 minutách rozrežeme alobal a necháme ešte 15 min piecť
- .... vrch popolievame výpekom ....po 15 minutách som LOSOSa obrátil a piekol ešte 5 minut
- ...LOSOS a všetko ostatné je pripravené môžme zasadnúť k vianočnému stolu
DOBRÚ CHUŤ .... a príjemné sviatky všetkým VARECHArom