Lorrainský koláč na slovenský spôsob
Autor receptu: redakcia
5 porcií |
15 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup- Zamiesime cesto, vytvarujeme do guľatej formy, zabalíme do alobalu a vložíme do chladničky na 2–3 hodiny. Cesto rozvaľkáme do šírky asi 22 cm. Vyložíme ním maslom vymastenú a strúhankou obsypanú formu na pečenie. Povrch cesta popicháme vidličkou a krátko necháme zapiecť pri teplote 200 ºC. Zapekáme približne 12 – 14 minút, potom necháme vychladnúť. Slaninu nakrájame na kocky, ľahko opečieme na panvici a položíme na koláč.
- Vajcia vymiešame so smotanou. Ochutíme soľou, korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Túto zmes vylejeme na koláč a na vrch nasypeme na kocky nakrájaný alebo strúhaný syr. Takto pripravený koláč dopečieme pri teplote 200 ºC 30 minút. Podávame teplé so zeleným šalátom.
- Koláč ešte necháme vydýchať asi 20 minút, aby sa dal dobre krájať. Prácu si ešte možno urýchliť kúpou mrazeného cesta, ktoré dostať v každom hypermarkete.
|