Šalát na cícerovom hummuse
Listový šalát na pikantnom cícerovom hummuse
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
180 minút príprava |
Postup- Sušený cícer namočíme aspoň na 12 hodín.
Potom vodu zlejeme a dáme variť. Medzitým
pripravíme konfitovaný cesnak tak, že celú hlavičku
cesnaku, na ktorej sme zrezali spodnú
časť, pomaly varíme v olivovom oleji 20 minút.
- Keď je cícer mäkký, zlejeme ho z vody a vložíme
do mixéra, pridáme soľ, korenie, citrónovú
šťavu, čerstvý cesnak, olivový olej a tahini.
Môžeme pridať čili, koriander alebo rímsku rascu.
- Pripravený hummus rozotrieme na tanier,
posypeme nasucho opečenými píniovými orieškami,
zrniečkami z granátového jablka a vylúpaným
konfitovaným cesnakom. V miske premiešame
rukolu, nakrájanú červenú čakanku,
jarnú cibuľku, soľ, korenie citrónovú šťavu a olivový
olej. Šalát položíme na tanier s ozdobeným
hummusom.
|