Šalát na cícerovom hummuse

Listový šalát na pikantnom cícerovom hummuse

Autor receptu: redakcia

2
porcie
180 minút
príprava

Postup

  1. Sušený cícer namočíme aspoň na 12 hodín. Potom vodu zlejeme a dáme variť. Medzitým pripravíme konfitovaný cesnak tak, že celú hlavičku cesnaku, na ktorej sme zrezali spodnú časť, pomaly varíme v olivovom oleji 20 minút.
  2. Keď je cícer mäkký, zlejeme ho z vody a vložíme do mixéra, pridáme soľ, korenie, citrónovú šťavu, čerstvý cesnak, olivový olej a tahini. Môžeme pridať čili, koriander alebo rímsku rascu.
  3. Pripravený hummus rozotrieme na tanier, posypeme nasucho opečenými píniovými orieškami, zrniečkami z granátového jablka a vylúpaným konfitovaným cesnakom. V miske premiešame rukolu, nakrájanú červenú čakanku, jarnú cibuľku, soľ, korenie citrónovú šťavu a olivový olej. Šalát položíme na tanier s ozdobeným hummusom.