Syrové pagáče
Syrové pagáče

Lístkujúce syrové pagáčiky videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 22. augusta 2021

Kto by nemal rád pagáčiky? Pri týchto pagáčikoch máte zaručenú nielen chuť, ale aj lístkovanie :-)
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2020/08/listkujuce-syrove-pagaciky.html?m=1

Lístkujúce syrové pagáčiky (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
500 g
200 g
50 g
4 PL
cca 3,5 dl
21 g čerstvé
1 ks
1 PL
Okrem toho:
400 g na strúhanie
100 g
podľa potreby
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín si vypracujeme polomäkké cesto, ktoré sa už oddeľuje od misky. Hotové krátko vymiesime do bochníka a necháme na pomúčenej doske 30 minút kysnúť.

  2. 2

    Kým cesto kysne, pripravíme si všetko ostatné čo budeme potrebovať. Čiže strúhaný syr, maslo, škrob na vaľkanie, žĺtok a jogurt na potretie pagáčikov.

  3. 3

    Nakysnuté cesto pomocou škrobu vyvaľkáme na veľký obdĺžnik. Natrieme mäkkým maslom, posypeme syrom a osolíme. Napokon cesto klasicky ako pri pagáčikoch poskladáme, jedine s jednou výnimkou a to, že medzi skladaním ho trochu poškrobíme, aby pekne lístkovalo :-) Takto poskladané cesto necháme zakryté 30 minút kysnúť.

  4. 4

    Po uplynutí času predošlý krok zopakujeme. Čiže pagáčiky prekladáme dokopy 2x. Pre lepšiu predstavu postupu si môžete pozrieť aj moje video.

  5. 5

    Keď cesto po druhom skladaní nakyslo, tak ho vyvaľkáme na hrúbku palca. Formičkou vykrajujeme pagáčiky, pokladieme na plech a zakryté ich necháme ešte 15minút podkysnúť.

  6. 6

    Pred pečením ich potrieme žĺtkom zmiešaným s jogurtom a ozdobíme syrom. Pagáčiky pečieme na 190 °C cca 20 minút.

  7. 7

    Pagáčiky sa nádherne lístkujú a chuťovo sú výborné! Prajem dobrú chuť!

  8. 8

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com alebo na Youtube

Diskusia k receptu

haji
Hmm tak tento receptík vypadá fantasticky!! Pagáčiky jsem nikdy nedělala, je to výzva. Kouzelné foto, s chutí bych dala testovací kolečko! Jsi šikulka, milá Cesmínko!! Hezký večer k vám!
zolik
Krasny recept, krasne pagaciky. Aj kukuricny skrob mam. Aj vsetko ostatne. Lenze polohrubu muku tu nekupim. A tie 2kg co som si v Januar doviezla su uz len milou spomienkou. Asi mi neostane nic ine ako urobit komplet z hladkej, lebo velmi moc sa mi tieto pagaciky pozdavaju. A kedze k tomu ako Bonus je to recept od Teba, tak viem ze mooooc dobry je.
Co Ty na to? Dam sa na to?
cesminaz
@zolik (29.8.2021 23:58)

Zdravím milá @zolik :-) Kludne sprav čisto z hladkej, tá polohrubá múka slúži vlastne na to, aby pagáčiky neboli až také mäkké, ale konzistencia cesta aby bola trocha hustejšia a tým pádom pri zahryznutí aj rosypkavejšia :-) Ty ked ich spravíš čisto z hladkej, ich budeš mať mäkké. Ja si myslím, že to lístkovanie by tiež malo zostať, keďže je to škrob čo bráni v spojení plátov cesta a nie polohrubá múka :-) Len by som ich na tvojom mieste spravila na hrubšie/vyššie. A cesto zamies do polomäkka. Ozvi sa potom s výsledkom, ked vyskúšaš :-) Pekný den milá @zolik !
2x zolik a haji
zolik
@cesminaz (30.8.2021 06:22)
Uz su v rure, cakam na vysledok. Inak docela dobry trening na valkanie cesta do obdlznika ?
Vychytavka namacania formicky do oleja je super! Ze mna to nenapadlo ☹️
Ak sa divis nad pozdnou hodinou = v telke nic poriadneho neslo a moj oblubeny Bar je zavrety, bo maju karantenu.

zolik
A zo zbytkov / vykrajovancov este takato jednoducha pletenka.
Najlepsie syrove pagace ake som kedy robila a aj jedla.
Bombove su!


cesminaz
@zolik (11.9.2021 01:04)

Drahá @zolik prepáč, že reagujem takto oneskorene na tvoju odozvu, ale mala som iné neodkladné a nečakané povinnosti :-) Pagáčiky sa ti podarili nádherne, krásne sa ti lístkujú ;-) Som velmi rada, že ti tak chutia, od tvojej pochvaly sa až červenám ;-))) Dakujem za pekné fotky a za tvoju odozvu. Srdečne pozdravujem!
2x zolik a haji
cesminaz
@zolik (11.9.2021 00:11)

A na to, že ty vypekáš tak neskoro po nociach, som si už zvykla :-)) Skôr by mi bolo divné už to, keby si upiekla niečo aj cez deň ;-))) Alebo počkaj, už viem kedy vypekáš cez deň...vtedy ked prší !!! :-)))
2x zolik a haji
zolik
@cesminaz (13.9.2021 19:47)
Naozaj su velmi dobre. Par kuskov som zamrazila hned po vychladnuti. Musela som, inak by som ich spraskala a to by som sa uz nezmestila s @haji za pec. Ale ine som chcela. Vsetkym ktori budu tieto pagaciky piect odporucam si dat zasteru, alebo nepiect ako ja v ciernom obleceni. Ten kukuricny skrob strasne prasi, alebo som sa ja pri podsypavani a valkani (do perfektneho obdlznika) velmi rozvasnila….
Tak ci tak, vyzerala som ako cert, ktory prave usiel z mlyna!

cesminaz
@zolik (13.9.2021 20:57)

:-))) no to je rada nad zlato milá @zolik ;-)) no najmä pre takého kto vášnivo rád váľka :-)
zolik
@cesminaz
Pre velky uspech opakovane. ALE s Parmesan. Posypane zmesou susenych byliniek: Basilikum, Oregano, Rosmarin + Parmesan = talianske pagace ?
P.S.: Tento raz som vyzerala k svetu. Biele tricko a zastera ( modra s bielymi bodkami) moj Outfit istili ?


cesminaz
@zolik (8.11.2021 19:30)

Dakujem krásne milá @zolik znova za tvoju odozvu! Teším sa, že ste si pagáčiky obľúbili :-) A fakt výborný nápad ich je aj bylinkami posypať. Srdečne pozdravujem!
P.S. mohla si sa nám odfotiť ?
1x zolik
zolik
@cesminaz (9.11.2021 10:29)
Robila som ich opät. Z jednoducheho dovodu. Su bombove. Okrem toho som potrebovala zuzitkovat zbytky tvrdeho syra a grecky Joghurt kratko po zaruke ?




haji
@zolik (22.1.2022 20:31)
Přiznej se, že tajně trénuješ na nějakou págáčkovou soutěž! Pošlu si holuba pre koštovku...
zolik
@haji
? trenujem. Trenujem hlavne valkanie do obdlznika. A mas pravdu, zapacilo sa mi taketo pagacovanie. Oskvarkove nemozem. Alibisticky si nahovaram, ze nelubim.
Velmi sa mi na nich paci, ze sa daju po vychladnuti zamrazit. Vyberiem kolko potrebujem a su ako cerstve. A su to sikovne male a chutne porcie.
Keby si mala holuba na nakladnu prepravu, ktory by cestou do Alp nezamrzol, tak rada poslem ?
cesminaz
@zolik (22.1.2022 20:31)

Milá @zolik som rada, že chutia, vyzerajú fantasticky? Rascu mám tiež velmi rada. Urobila si mi teraz poriadne chute, takže pošli aj mňe zopár nie len @haji ?? A čo s tým váľkaním, už ti to ide od ruky???
2x zolik a haji
zolik
@cesminaz (22.1.2022 21:12)
A vies, ze som na Teba pri tom valkani myslela? Taky super obdlznik sa mi podaril ??. Len mi prislo blbe aby som vyvalkane cesto fotila. Co by si ludia pomysleli ?. Asi, ze mi sibe.
P.S.: Sak posli tiez nakladneho holuba. Rada sa podelim. Sak si zase urobim!

cesminaz
@zolik (22.1.2022 21:47)

??? ale mohla si kludne odfotiť!!!! Veď treba aj trocha Spaßu? varenie nemusí byť práca, varenie môže byť aj zábava. Varíme s láskou a s chuťou? P.S. pošlem, priprav batôžtek?
1x haji
haji
@cesminaz (22.1.2022 22:08)
Tvoje slova tesat do kamene!! Vyvalkané těsto odfotit, milá @zolik , ukázat, že jde se to naučit. Mno a pak dřeva na valkání /já/, uvidí úspěch. Verba movent, exempla trahunt!
P.S. Uvažuju nad tím, že si stopnu některé z prázdných letadel, co teď nad naším létají, aby piloti nezapomněli létat. Natrasujeme a bude i využití, nepoletí naprázdno... Krásnou neděli!
zolik
K tomuto receptu sa stale a rada vraciam. Z jedineho a velmi jednoducheho dovodu. Je dokonaly. Robim ho z 1/2 davky. Vychadza mi 36 kusov. To je tak akurat pre beznu spotrebu na ca 2-3 tyzdne pre 2 osoby. Cast po vychladnuti zamrazujem.



tsnak
Nerozumiem prečo je to cesto tak nelogický prechládané. Robievam pagáče rôznej chute ale prísady dávam na 2 tretiny cesta lebo jedná tretina sa preloží. Ale idea je pekná a pagáče listkujú. Dobrú chuť.
cuketka1985
Tie tvoje recepty su bozie. Vyskusala som ich, a s cestom sa mi vyborne pracovalo, bola to taka oddychovka. Boli vynikajuce, dakujem za recept. Ak peciem kysnute s drozdim, tak jedine od teba.
cesminaz
@cuketka1985 (2.1.2023 18:03)

Dakujem krásne za milé slová, si velmi zlatá😊 Teším sa, že sa ti moje recepty páčia a že ich využívaš. Som rada že si pagáče skúsila a že chutili. Dakujem za správu.
elba
Neviem či si pozrieš komentár ale ak predsa chcela by som vedieť , či sú dobré aj so skvarkami ďakujem
cesminaz
@elba (14.2.2023 17:46)

Zdravím milá @elba
Pravdupovediac som ich so škvarkami ešte neskúšala, ale podla mňa by nebal byť žiadny problém🙂
elba
Robila som zo skvariek ale dala som ich menej ,tak boli trochu suchšie ale inak v pohode ešte raz vďaka za recept
zolik
Tieto pagáče sú úžasné. Stále sa k nim vraciam. Toto je tak dokonalý recept, že aj keby nechceli, aj tak sa vydaria.


cesminaz
@zolik (17.9.2023 21:41)

Ahoooj @zolik 🙂 ty moja verná pagáčkárka!!! Som rada, že si dala znova vedieť. Pozdravujem🥰




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia