Mäsová roláda

Lístková roláda s panenkou a hubami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bravčovú panenku ochutíme soľou a opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji. Po opečení okoreníme farebným korením a dáme odležať. Čerstvé šampiňóny nasekáme a rozmixujeme. Rozmixované šampiňóny opražíme na suchej panvici tak, aby sme šampiňóny zbavili vody. Na záver ochutíme soľou a tymianom.
  2. Čerstvý špenát prudko opražíme na olivovom oleji a cesnaku, ochutíme soľou a odstavíme. Prosciutto nakrájame na tenké plátky a uložíme na potravinársku fóliu. Natrieme šampiňónový fáš asi 3 mm hrubý, ďalej nanesieme pripravený špenát.
  3. Na pripravený plát položíme opečenú bravčovú panenku a zvinieme. Lístkové cesto vyvaľkáme na 3 – 4 mm hrubé cesto, natrieme ho vaječným žĺtkom. Pripravenú bravčovú panenku zavinieme do vyvaľkaného lístkového cesta. Cesto natrieme vaječným žĺtkom a pečieme pri teplote 180 °C približne 20 minút.