Liptovské zemiakové „šialence“
Marek Pethő
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 5. septembra 2013
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 5. septembra 2013
Foto: Robert Hüttner
6
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a na masti opečieme do sklovita. Očistíme zemiaky, najemno postrúhame. Očistíme cesnak, prelisujeme. Zmiešame zemiaky, cibuľu aj s masťou, cesnak, majorán, korenie a soľ.- 2
Pridáme krúpy, vajce a podľa potreby môžeme zahustiť múkou, zmes by mala byť trochu hustejšia ako na zemiakové placky. Bôčik opečieme a pomelieme.- 3
Zmes naplníme do čriev podľa svojho uváženia. Na konci je lepšie črevo zaviazať na uzlík. Varíme v mierne osolenej vode asi 10 minút, po vybratí necháme vychladnúť. Šialence opečieme na panvici alebo v rúre na masti dozlatista. Podávame s chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a robia ich do bravcovych criev :-)
varecha.pravda.sk/recepty/goja-fotorecept/8273-recept.htm...
Chutia rovnako ako robené doma a za celkom dobrú cenu.