Liptovské zemiakové „šialence“
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
60 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a na masti opečieme do sklovita. Očistíme zemiaky, najemno postrúhame. Očistíme cesnak, prelisujeme. Zmiešame zemiaky, cibuľu aj s masťou, cesnak, majorán, korenie a soľ.
Pridáme krúpy, vajce a podľa potreby môžeme zahustiť múkou, zmes by mala byť trochu hustejšia ako na zemiakové placky. Bôčik opečieme a pomelieme.
Zmes naplníme do čriev podľa svojho uváženia. Na konci je lepšie črevo zaviazať na uzlík. Varíme v mierne osolenej vode asi 10 minút, po vybratí necháme vychladnúť. Šialence opečieme na panvici alebo v rúre na masti dozlatista. Podávame s chlebom.
|