Linguine so sardelkami, olivami a pangratattou

Autor receptu: redakcia

5
porcií

Suroviny

Postup

  1. Do rozohriatej panvice nalejeme olivový olej, pridáme cesnak, čili papričku a zľahka opražíme. Pridáme sardelky, čierne olivy, kapary a maslo, ochutíme soľou a mletým čiernym korením a restujeme dozlatista. Podlejeme bielym vínom a pokvapkáme citrónovou šťavou. Krátko podusíme.
  2. Prihodíme hotové al dente linguine aj s troškou vody, v ktorej sa varili. Pridáme petržlenovú vňať a všetko dôkladne premiešame. Pred podávaním posypeme pangrattatou a pokvapkáme olivovým olejom.
  3. Náš tip: Pangrattata: Strúhanku z dvoch krajcov pšeničného bieleho chleba nasypeme na panvicu, pridáme čili, petržlenovú vňať, cesnak a na malom ohni restujeme dozlata. Počas restovania pomaly pridávame olivový olej. Pangrattata sa hodí aj na rizoto či do polievky, dodáva krémovým či kašovitým jedlám chrumkavosť.