Linguine s mrazenými morskými plodmi na víne videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 10. februára 2023

Boli by čerstvé morské plody lepšie? Jasné! Ale tie sa u nás aj tak kupujú rozmrazené, takže je to vlastne jedno. Mrazené čakajú Zobraziť celý popisBoli by čerstvé morské plody lepšie? Jasné! Ale tie sa u nás aj tak kupujú rozmrazené, takže je to vlastne jedno. Mrazené čakajú v mrazničke presne na takúto príležitosť.

1
porcia
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g (cestoviny)
1 PL
2 strúčiky
 čerstvá
1/2 ks
1 hrsť (mrazené)
100 ml
4 ks




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvar v osolenej vriacej vode, dostaň ich do cca minúty pred stavom al dente. Dovaria sa potom v panvici s otatnými dobrotami.

  2. 2

    V panvici si rozohrej na miernom výkone olej a pridaj nahrubo nasekaný cesnak. Ja som použil až dva, mám rád veľa cesnaku, kľudne uber, ak je to na teba priveľa. A prečo nahrubo? No, aby sa nespálil, nezhorkol a uvaril sa až tak dosladka. Ďalej tam pridaj nasekanú stonku z vňatky spolu s plátkami čili papričky. Dochuť korením a presne minútu to tam za stáleho miešania kontroluj.

  3. 3

    Do deja prichádzajú mrazené morské plody. Boli by čerstvé lepšie? Jasné! Ale tie sa u nás aj tak kupujú rozmrazené, takže mne je to vlastne jedno. Mrazené čakajú v mrazničke presne na takúto príležitosť. Netreba ich dokonca ani dopredu rozmrazovať - paráda! Podlej to vínom, dovoľ alkoholu sa vypariť a následne panvicu prikry. Stíš výkon a var až kým sa mušle nepootvárajú. Ak tam mušle ako indikátor v zmesi nemáš, daj tomu cca 3 minúty.

  4. 4

    Nakoniec pridaj tie linguine, jednu varešku slanej cestovinovej vody, nakrájané paradajky a čerstvú vňať. Poslednú minútu to tam dobre premiešaj, cestoviny nasajú do seba omáčku a môžeš podávať. Ak chceš, tak napríklad s plátkom citrónu alebo s extra čili. Nezabudni pokropiť šťavou z panvice, prípadne extra panenským olejom.

  5. 5

    Budem rád, ak mi dáš follow na Instagrame : @walrus.buko

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia