Linecké pečivo
Linecké pečivo

Linecké pečivo pod vianočný stromček

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 5. decembra 2021

Krehké pečivo s džemom bude mimoriadnou ozdobou slávnostného vianočného stola. Koláčiky sa rýchlo pripravujú, pekne vyzerajú a dlho vydržia.
Zdroj: https://youtu.be/F7CXW3NhsYc

10-12
porcií
60 minút
príprava
5-6 minút
na 170 °C

Suroviny

2 ks
80 g
20 g
125 g
250 g
1 PL nastrúhaná (alebo citrónová)
100 g (najlepšie z červených ríbezlí)
2 PL




Postup

  1. 1

    Zľahka vyšľahať žĺtky s cukrom, kým sa cukor nerozpustí. Pridať mäkké maslo, vanilkový cukor a opäť vyšľahať. Do vzniknutej zmesi pridať múku a najemno nastrúhanú pomarančovú alebo citrónovú kôru. Vypracovať cesto, ktoré má byť mäkké. Cesto zabaliť do potravinovej fólie a nechať postáť cca 30 minút.

  2. 2

    Cesto rozvaľkať na hrúbku cca 3 mm a vykrojiť požadované spárované tvary koláčikov, v jednom koláčiku z každého páru vyrezať otvor. Koláčiky piecť 5-6 minút pri teplote 170 °C a nechať vychladnúť.

  3. 3

    Koláčiky bez otvoru v strede potrieť džemom a zlepiť so spárovanou polovicou. Bohato posypať práškovým cukrom. Veselé Vianoce! ?

  4. 4

    Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/F7CXW3NhsYc

Diskusia k receptu

mirka935
Chuť vynikajúca!! No s cestom sa pracovala nadmieru ťažko, treba pridať viac masla pripadne obmeniť polohrubú za hladku múku :)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia