Linecké pečivo pod vianočný stromček
Foto: razomzastolom
Krehké pečivo s džemom bude mimoriadnou ozdobou slávnostného vianočného stola. Koláčiky sa rýchlo pripravujú, pekne
vyzerajú a dlho vydržia.
Zdroj: https://youtu.be/F7CXW3NhsYc
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
2 ks |
|
80 g |
|
20 g |
|
125 g |
|
250 g |
|
1 PL nastrúhaná (alebo citrónová) |
|
100 g (najlepšie z červených ríbezlí) |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Zľahka vyšľahať žĺtky s cukrom, kým sa cukor nerozpustí. Pridať mäkké maslo, vanilkový cukor a opäť vyšľahať. Do vzniknutej zmesi pridať múku a najemno nastrúhanú pomarančovú alebo citrónovú kôru. Vypracovať cesto, ktoré má byť mäkké. Cesto zabaliť do potravinovej fólie a nechať postáť cca 30 minút.
- 2
Cesto rozvaľkať na hrúbku cca 3 mm a vykrojiť požadované spárované tvary koláčikov, v jednom koláčiku z každého páru vyrezať otvor. Koláčiky piecť 5-6 minút pri teplote 170 °C a nechať vychladnúť.
- 3
Koláčiky bez otvoru v strede potrieť džemom a zlepiť so spárovanou polovicou. Bohato posypať práškovým cukrom. Veselé Vianoce! ?
- 4
Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/F7CXW3NhsYc
Tiež linecké pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem! ⛄?
Ďakujem! Pekný deň! ?
Na tuto klasiku tesia sa vsetci. ?⛄?