Linecké pečivo

Linecké pečivo pod vianočný stromček

Autor receptu: razomzastolom

Krehké pečivo s džemom bude mimoriadnou ozdobou slávnostného vianočného stola. Koláčiky sa rýchlo pripravujú, pekne vyzerajú a dlho vydržia.

10-12
porcií
60 minút
príprava
5-6 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Zľahka vyšľahať žĺtky s cukrom, kým sa cukor nerozpustí. Pridať mäkké maslo, vanilkový cukor a opäť vyšľahať. Do vzniknutej zmesi pridať múku a najemno nastrúhanú pomarančovú alebo citrónovú kôru. Vypracovať cesto, ktoré má byť mäkké. Cesto zabaliť do potravinovej fólie a nechať postáť cca 30 minút.
  2. Cesto rozvaľkať na hrúbku cca 3 mm a vykrojiť požadované spárované tvary koláčikov, v jednom koláčiku z každého páru vyrezať otvor. Koláčiky piecť 5-6 minút pri teplote 170 °C a nechať vychladnúť.
  3. Koláčiky bez otvoru v strede potrieť džemom a zlepiť so spárovanou polovicou. Bohato posypať práškovým cukrom. Veselé Vianoce! ?
  4. Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/F7CXW3NhsYc