Foto: imaginarium
Tento koláč som ochutnala u babky, kde som si ho zamilovala, ale zabudla som si vypýtať recept. K tomu som sa dostala až teraz, Zobraziť celý popisTento koláč som ochutnala u babky, kde som si ho zamilovala, ale zabudla som si vypýtať recept. K tomu som sa dostala až teraz, keď mi ho vypýtala sestra od jej (potenciálnej) svokry. Takže veľká vďaka @Cingit aj tete do Tŕstia :)
Postup
-
1
Múku, cukor, kypriaci prášok, vanilkový cukor, dva žĺtky a Heru vymiešame. Po troške pridávame mlieko, aby sa nám dalo spraviť pekné, hladké cesto (ja som dala asi 4 lyžice).
- 2
Cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu vyvaľkáme, pomocou valčeka prenesieme na vymastený a vysypaný plech a natrieme lekvárom. Ja som mala domáci a kľudne ním nešetrite. Do druhej polovice vmiesime 2 lyžice preosiateho kakaa, vyvaľkáme a uložíme na lekvár.
- 3
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a potrieme nim kakaové cesto. Posypeme to solenými arašidmi a pečieme pri teplote 180 °C dovtedy, kým arašidy mierne nezhnednú - približne 25 minút.
- 4
Kým sa pečie koláč, tak si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu (ja som dala viac ako bolo v pôvodnom recepte, tam bolo min. 150 g, ja som dala až 250 g). Môžeme pridať kúsok Cery alebo kvapku oleja, aby to bolo redšie a ľahšie sa to rozlialo po koláči. Horúci koláč polejeme čokoládou a necháme stuhnúť.
Tiež linecký koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Krájanie koláčov je tá najväčšia otrava na pečení. Treba mať len horúci ostrý nôž a veľa trpezlivosti. A som rada, že chutil :-)