Limetkové kura a kuskus s hrozienkami a olivami

Autor receptu: veve

Inšpiráciu na tento recept som našla v marcovom vydaní časopisu Apetit. Veľmi ma lákala netradičná kombinácia hrozienok s kuracinkou a naozaj nesklamala, bolo to výborné. Trošku som si recept prispôsobila, tak sem pridávam moju verziu rýchleho obeda pre dvoch :-)

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si urobíme pomádu na kura. Vytlačíme šťavu z limetky, pridáme olivový olej, roztlačený cesnak a dochutíme chilli korením a soľou. Do zmesy uložíme kuracie prsia a necháme pol hodinku marinovať. Potom mäso ugrilujeme alebo upečieme na panvici do ružova.
  2. Do misky si nasypeme kuskus a hrsť sušených hrozienok, zalejeme horúcou vodou alebo vývarom, prikryjeme a necháme 5 minút nabobtnať. Keď kuskus "vypije" všetku vodu, pridáme nakrájané olivy, pár kvapiek sójovej omáčky a petržlenovú vňať. Zmes premiešame vidličkou a hneď podávame.