Limetkové kura a kuskus s hrozienkami a olivami
Autor receptu: veve
Inšpiráciu na tento recept som našla v marcovom vydaní časopisu Apetit. Veľmi ma lákala
netradičná kombinácia hrozienok s kuracinkou a naozaj nesklamala, bolo to výborné.
Trošku som si recept prispôsobila, tak sem pridávam moju verziu rýchleho obeda pre dvoch
:-)
2 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si urobíme pomádu na kura. Vytlačíme šťavu z limetky, pridáme olivový olej, roztlačený cesnak a dochutíme chilli korením a soľou. Do zmesy uložíme kuracie prsia a necháme pol hodinku marinovať. Potom mäso ugrilujeme alebo upečieme na panvici do ružova.
- Do misky si nasypeme kuskus a hrsť sušených hrozienok, zalejeme horúcou vodou alebo vývarom, prikryjeme a necháme 5 minút nabobtnať. Keď kuskus "vypije" všetku vodu, pridáme nakrájané olivy, pár kvapiek sójovej omáčky a petržlenovú vňať. Zmes premiešame vidličkou a hneď podávame.