Levanduľový cheesecake s čučoriedkami
K letu patrí neodmysliteľne vôňa levandule a fantastická chuť lesných čučoriedok. Spojila som ich do letného dezertu.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 200 g |
|
| 80 g |
|
| Plnka: | |
| 750 g |
|
| 250 g |
|
| 250 ml |
|
| 300 g |
|
| 200 g lesné |
|
| 150 g |
|
| 2 bal. |
|
| 3 ks |
|
| 1 bal. |
|
| Poleva: | |
| 100 ml (levanduľová, odobratá časť) |
|
| 200 g |
|
Postup
-
1
Hodinu pred prípravou uvaríme smotanu a zalejeme ňou levanduľové kvety. Necháme vychladnúť a hodinu lúhovať. Precedíme cez plátno alebo husté sito.
- 2
Sušienky s roztopeným maslom pomelieme. Vysypeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Zatláčame pomletú zmes s pohárom o dno formy. Dáme zapiecť na 5 minút do rúry. Predpečený korpus necháme chvíľočku vychladnúť a nalejeme naň plnku.
- 3
Plnka: Tvaroh, mascarpone, práškový a vanilkový cukor, vajíčka a Zlatý klas vymiešame. Odoberieme 100ml z levanduľovej smotany na polevu. Zvyšok levanduľovej smotany pridáme do plnky spolu s čučoriedkami a dobre premiešame. Vylejeme na predpečený korpus.
- 4
Dáme piecť do rúry na 160 °C cca 50 minút. Treba si sledovať. Keď začnú hnednúť okraje a stred sa ešte trasie cheesecake je hotový. Vypíname a necháme v rúre vychladnúť.
- 5
Keď vychladne, polejeme ho polevou z bielej čokolády a levanduľovej smotany. Bielu čokoládu zalejeme horúcou levanduľovou smotanou, dobre vymiešame. Na zafarbenie môžeme pridať pár kvapiek čučoriedkovej šťavy.
- 6
Odložíme do chladničky na pár hodín, najlepšie z večera do rána. Odstránime obruč z formy aj papier na pečenie. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť.
Tiež Čučoriedkový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu