Čučoriedkový cheesecake

Levanduľový cheesecake s čučoriedkami

Autor receptu: katarinalucanova

K letu patrí neodmysliteľne vôňa levandule a fantastická chuť lesných čučoriedok. Spojila som ich do letného dezertu.

12
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Hodinu pred prípravou uvaríme smotanu a zalejeme ňou levanduľové kvety. Necháme vychladnúť a hodinu lúhovať. Precedíme cez plátno alebo husté sito.
  2. Sušienky s roztopeným maslom pomelieme. Vysypeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Zatláčame pomletú zmes s pohárom o dno formy. Dáme zapiecť na 5 minút do rúry. Predpečený korpus necháme chvíľočku vychladnúť a nalejeme naň plnku.
  3. Plnka: Tvaroh, mascarpone, práškový a vanilkový cukor, vajíčka a Zlatý klas vymiešame. Odoberieme 100ml z levanduľovej smotany na polevu. Zvyšok levanduľovej smotany pridáme do plnky spolu s čučoriedkami a dobre premiešame. Vylejeme na predpečený korpus.
  4. Dáme piecť do rúry na 160 °C cca 50 minút. Treba si sledovať. Keď začnú hnednúť okraje a stred sa ešte trasie cheesecake je hotový. Vypíname a necháme v rúre vychladnúť.
  5. Keď vychladne, polejeme ho polevou z bielej čokolády a levanduľovej smotany. Bielu čokoládu zalejeme horúcou levanduľovou smotanou, dobre vymiešame. Na zafarbenie môžeme pridať pár kvapiek čučoriedkovej šťavy.
  6. Odložíme do chladničky na pár hodín, najlepšie z večera do rána. Odstránime obruč z formy aj papier na pečenie. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť.