Foto: katymo
Pre všetkých, ktorý majú radi ovocno - pikantné - osviežujúce chute. Ľahké, zdravé a vhodné aj na horúce letné dni, alebo aj pre Zobraziť celý popisPre všetkých, ktorý majú radi ovocno - pikantné - osviežujúce chute. Ľahké, zdravé a vhodné aj na horúce letné dni, alebo aj pre tých, ktorí chcú nejaké to kilo zhodiť ;)
porcie
príprava
Suroviny
200 g hnedá |
|
2 ks menšia |
|
3 ks |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks bez hlúbika |
|
1 ČL |
|
1 ČL sušený |
|
1/2 ČL sušený |
|
ks sušené |
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv si uvaríme hnedú ryžu, s trochou soli a lyžičkou kokosového oleja. Hnedá sa varí dlhšie, asi 30 minút. Toto rizoto robievam aj vo verzii s jazmínovou ryžou, tá sa varí kratšie. Po dovarení ryžu scedíme.
- 2
Pripravíme si zeleninu. Nakrájame cibuľu, ja ju krájam len na rezance, ak vám veľká cibuľa vadí pokojne aj na drobno. Z tofu nakrájame malé kocočky. Cuketu na kolieska a rajčiny na väčšie kúsky. Citrón poriadne umyjeme, z polovice si vytlačíme šťavu a nastrúhame kôru (preto používam radšej bio citróny.) Chilli papričky nakrájame na drobno. Z ananásu odstránime hlúbik a nakrájame ho na kúsky.
- 3
Na kokosovom oleji si speníme cibuľu, pridáme kocočky údeného tofu a chvíľu spolu podusíme. Tofu nám takto prevonia jedlo údenou vôňou. Pridáme cuketu a ananás, podlejeme citrónovou šťavou a dusíme, kým cuketa nezmäkne (asi 10 min.)
- 4
Do zmesi pridáme soľ, chilli papričky, citrónovú kôru, zázvor, cesnak a kari. (Ak máte čerstvý zázvor aj cesnak, môžete ich podusiť rovno s cibuľkou.) Premiešame a pridáme nakrájané rajčiny. Dusíme, kým rajčiny nezmäknú. (Asi 2 minúty.)
- 5
Hotovú zeleninovú zmes premiešame s ryžou a necháme trochu postáť, aby sa šťava zo zeleniny vsiakla do ryže. Môžeme podávať posypané nastrúhaným syrom. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu