Letné rizoto s ananásom

katymo - fotkakatymo, 5. júla 2015
Letné rizoto s ananásom
Foto: katymo

Pre všetkých, ktorý majú radi ovocno - pikantné - osviežujúce chute. Ľahké, zdravé a vhodné aj na horúce letné dni, alebo aj pre Zobraziť celý popisPre všetkých, ktorý majú radi ovocno - pikantné - osviežujúce chute. Ľahké, zdravé a vhodné aj na horúce letné dni, alebo aj pre tých, ktorí chcú nejaké to kilo zhodiť ;)

3
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

200 g hnedá
2 ks menšia
3 ks
1/2 ks
1 ks
1/2 ks
1/2 ks bez hlúbika
1 ČL
1 ČL sušený
1/2 ČL sušený
 ks sušené




Postup

  1. 1

    Najprv si uvaríme hnedú ryžu, s trochou soli a lyžičkou kokosového oleja. Hnedá sa varí dlhšie, asi 30 minút. Toto rizoto robievam aj vo verzii s jazmínovou ryžou, tá sa varí kratšie. Po dovarení ryžu scedíme.

  2. 2

    Pripravíme si zeleninu. Nakrájame cibuľu, ja ju krájam len na rezance, ak vám veľká cibuľa vadí pokojne aj na drobno. Z tofu nakrájame malé kocočky. Cuketu na kolieska a rajčiny na väčšie kúsky. Citrón poriadne umyjeme, z polovice si vytlačíme šťavu a nastrúhame kôru (preto používam radšej bio citróny.) Chilli papričky nakrájame na drobno. Z ananásu odstránime hlúbik a nakrájame ho na kúsky.

  3. 3

    Na kokosovom oleji si speníme cibuľu, pridáme kocočky údeného tofu a chvíľu spolu podusíme. Tofu nám takto prevonia jedlo údenou vôňou. Pridáme cuketu a ananás, podlejeme citrónovou šťavou a dusíme, kým cuketa nezmäkne (asi 10 min.)

  4. 4

    Do zmesi pridáme soľ, chilli papričky, citrónovú kôru, zázvor, cesnak a kari. (Ak máte čerstvý zázvor aj cesnak, môžete ich podusiť rovno s cibuľkou.) Premiešame a pridáme nakrájané rajčiny. Dusíme, kým rajčiny nezmäknú. (Asi 2 minúty.)

  5. 5

    Hotovú zeleninovú zmes premiešame s ryžou a necháme trochu postáť, aby sa šťava zo zeleniny vsiakla do ryže. Môžeme podávať posypané nastrúhaným syrom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

sirac
mnamka, ten recept urcite vyskusam. Ja pouzivam iba Largis ryža Natural a pridam tam aj kukuricu. Uz sa tesim
katymo
ja používam všeliake, napríklad aj tie z dm a tiež rôzne "špecialitky" ako indiánsku a tak :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia