Ovocné koláče

Letné koláčiky s tvarohom a ovocím bez lepku

Autor receptu: novalim

Leto je v plnom prúde a my vypekáme o stošesť. Dnes je tu pre vás úžasný recept na letné koláčiky s tvarohom a čerstvým drobným ovocím.* Domáce lístkové cesto bez lepku si pripravíte z našej bezgluténovej zmesi Promix UNI ľahko a rýchlo. A hneď si pripravte dvojitú dávku a môžete polovicu zamraziť a použiť na niektorý z našich ďalších receptov. Tak dobrú chuť!

8 ks
porcií
45 (+ chladenie cest minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame v mise so soľou. Pridáme do nej na malé kocky nakrájané studené a tuhé maslo, studený tvaroh a varechou začneme cesto spracovávať. Keď sa jednotlivé prísady začnú spájať, rukou ich vymiesime do kompaktného bochníčka. Cesto dáme do plastovej uzatvárateľnej nádoby a odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny (pokojne však aj cez noc).
  2. Odpočinuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika s hrúbkou asi 1,5-2 cm. Radielkom prekrojíme na 8 rovnakých obdĺžnikov. Do každého obdĺžnika prstami urobíme dieru takmer po celej ploche, len 0,5 cm od okrajov necháme vyššie.
  3. Do jamiek nanesieme tvarohovú plnku, ktorú sme pripravili zmiešaním všetkých surovín. Na povrch poukladáme umyté a osušené ovocie. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a koláčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Pečieme na 200 °C približne 15 minút, kým bude tvaroh zapečený a okraje cesta zlatisté. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.