Lečo trochu inak

Autor receptu: orchidea

Zase mi narástla v záhrade pekná cuketa, tak som ju pripravila na obed. Spojila som dva recepty do jedného a ľahké zeleninové jedlo bolo na svete. A dalo sa zjesť...

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. (Množstvá som neuviedla, treba dať podľa toho, koľko porcií budete robiť). Mladú cuketu som umyla, nakrájala som ju aj so šupkou na menšie kocky, nakrájala som aj papriku na rezančeky a paradajky zbavené šupiek na kocky. Ja šúpem paradajky tak, že ich na guľatej strane narežem do kríža, vložím ich do misky a zalejem vriacou vodou. Chvíľu nechám postáť a ošúpem.
  2. Na oleji som upražila nakrájanú cibuľu a pridala som cuketu. Posypala som ju kari korením a soľou. Pretlačila som dva strúčiky cesnaku. Chvíľu som podusila a pridala som papriku a paradajky.
  3. Všetko som dusila ale nie dlho, ja mám radšej keď je zeleninka tvrdšia a nie veľmi mäkká. Do zeleninovej zmesi som nakrájala na kúsky 3 trojuholníkové syry (Syrokrém) ale môžu sa použiť akékoľvek iné tavené syry. Miešala som kým sa neroztopili.
  4. Nakoniec som dochutila čerstvými bylinkami. To už len pre tých ktorým bylinky v jedle nevadia. Použila som bazalku, oregano.