Lazane so zeleninou a s kuracím mäsom

Tomáš Zapletal a Martin Synák
z reštaurácie Zorno v Lozorne, 12. januára 2017
Lazane so zeleninou a s kuracím mäsom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

18 plátkov
250 g
250 g
250 g
150 g
300 g
100 g
250 ml
250 g
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lazane predvaríme v osolenej vode podľa návodu do polomäkka. Kuracie prsia nakrájame na jemné rezance, opečieme na oleji spolu s najemno nakrájanou cibuľou.

  2. 2

    Potom pridáme nahrubo nastrúhanú zeleninu, ešte krátko opečieme, pridáme smotanu, dochutíme soľou, korením a pretlačeným cesnakom. Takto pripravenú plnku vrstvíme medzi lazane.

  3. 3

    Poslednú vrstvu posypeme nastrúhaným syrom Grana Padano a zapečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 20 minút. Syr môžeme dávať aj medzi jednotlivé vrstvy plnky.

Diskusia k receptu

chorvatka
Urcite chutné, ja vsak robim podobné s mrazenou uz nastruhnou mrkvou, cuketou a pasternakom, nepredvaram lasagne, ale ich polievam besamelovou omackou a posypem struhanym Pecorinom (struhany ovci talinsky syr podobny parmezanu ale s vyraznejsou chutou); Skuste, neobanujete.