Postup
-
1
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého postupne zašľaháme kryštálový cukor až do úplného zhustnutia.
- 2
Preosiaty práškový cukor s maizenou zľahka zapracujeme do snehu, aby v ňom neostali nijaké hrčky. Nakoniec vmiešame kokosovú múčku.
- 3
Plech na pečenie vyložíme mastným papierom a pomocou formičky na laskonky natierame snehovú hmotu. Sušíme v rúre vyhriatej na 150 °C 30 minút. Medzi dvierka rúry vsunieme varechu, aby medzerou mohla unikať prebytočná para.
- 4
Upečené laskonky pospájame krémom. Krém: vajcia s cukrom vyšľaháme nad parou dotuha. Maslo s instantnou kávou vymiešame do peny a spojíme s vychladnutou vaječnou masou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu