Suroviny

4 ks
125 g
100 g
30 g
200 g
2 ks
100 g
2 PL
250 g

Online leták

Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého postupne zašľaháme kryštálový cukor až do úplného zhustnutia.

  2. 2

    Preosiaty práškový cukor s maizenou zľahka zapracujeme do snehu, aby v ňom neostali nijaké hrčky. Nakoniec vmiešame kokosovú múčku.

  3. 3

    Plech na pečenie vyložíme mastným papierom a pomocou formičky na laskonky natierame snehovú hmotu. Sušíme v rúre vyhriatej na 150 °C 30 minút. Medzi dvierka rúry vsunieme varechu, aby medzerou mohla unikať prebytočná para.

  4. 4

    Upečené laskonky pospájame krémom. Krém: vajcia s cukrom vyšľaháme nad parou dotuha. Maslo s instantnou kávou vymiešame do peny a spojíme s vychladnutou vaječnou masou.

Diskusia k receptu