Laskonky fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 5. decembra 2012
Laskonky (fotorecept)
Foto: babkamt

V obchode ma oslovila šablóna na laskonky. Samozrejme , že som neodolala. Musela som si ju kúpiť a hneď vyskúšať.

15 - 30 minút
na 130-80 °C

Suroviny

6 ks
330 g
100 g
170 g
štipka
1 čl
200 g
1 PL
1 PL
50 g
40 g




Postup

  1. 1

    Bielka som šľahala nad parou so štikpou soli a čl octu asi 10 minút mixérom.Postupne som pridávala cukor.Nakoniec som primiešala kokos.

    Laskonky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pomocou formy som na plech urobila laskonky.Piekla som ich 15 minút na 130,potom som znížila teplotu na 80 stupňov a pri pootvorených dvierkach som sušila ešte 30 minút.

    Laskonky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Veľmi mi chutil krém , ktorým som plnila kokosky.Bol ako parížsky.Vo vodnom kúpeli som rozpustila čokoládu.Pridala som pl medu a pl cukru. Do vychladnutého som zamiešala maslo a ceru. Mňam.Týmto krémom som spájala laskonky.Vrch som pofŕkala čokoládou.Len sa tak po nich zaprášilo.

    Laskonky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Bála som sa , či mi to tento rok vyjde , lebo mám novú , nevyskúšanú rúru.

    Laskonky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto som sa vynašla. Cez rúčku na kuchynskej linke som pretiahla šnúru .

    Laskonky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Laskonky sa mi pekne usušili a zostali biele.

    Laskonky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

anina6
vyzerajú úžasne, len u nás nikde nemôžem zohnať formu na laskónky, ktoré zbožňujem. asi si ich objednám cez internet.
marijanka712
aj ja som ešte pred troma mesiacmi na jesenných trhoch kúpila formu a chystám sa ju odskúšať tak podla tvojho receptu to skúsim lebo sa mi tvoj výtvor celkom zapačil hned aj ukladám
honestka
robievam s orieskami ale je tu uz toklo receptov s kokosom, ze tiez urobim. su krasne ako tvoje kokosky.
babkamt
@anina6 nezúfaj , že nemáš šablónu. Nakresli si na pečiaci papier oválky a lyžicou rozotri cesto. Kým som nemala formu , tak som si týmto spôsobom vypomohla.
frezia
Milujem laskonky!!! Vyskusam.Dakujem za recept.
orchidea
laskonky som mala vždy rada aj keď viac orechové...ale aj kokosové sa dajú zjesť a tebe sa ozaj pekne podarili...ja som sa zatiaľ neodvážila upiecť ich aj keď mám na ne formu...musím to napraviť...:
ancicka
Orechová mám aj ja rada,no ale aj tie su isto chutné.
ariela6
no zase krasny recept ale to šlahanie nad parou sa mi nedari ani to pečenie ale skusim presne podla teba pretože si velmi pekne opisala kolko mam šlahat aj kolko a ako piec skusim a ozvem sa či sa mi to podarilo pretože každe vianoce škusam zostatkove bielka spotrebovat a ešte sa mi to nikdy nepodarilo tak uvidem teraz podla tvojho receptu
dogagador
laskonky som doteraz robila trocha inac, ale mas ich prekrasne, tak vyskusam Tvoj recept, nemam tym co pokazit, iba vylepsit!
garanco
Sú krásne, aj s tými pusinkami!
Asi sa už konečne odhodlám ich upiecť, veľmi dobre si popísala postup, tak ich urobím podľa Teba , aj keď nemám na ne formu.
elena
Ja mám tú formu už asi 10 rokov, a ešte som s ňou nerobila.....:)
iva63
krásne laskonky, priznám sa, ešte som ich nerobila..ale ponúknuť by som sa od Teba určite dala-:)
joel
dneska som kúpil formu a pečieme......
babkamt
@medovn íček vyskúšaj z pol dávky. Uvidíš či sa ti podaria. Ja verím že áno.@ariela6 napíš ako si bola spokojná, či sa ti vydarili. @iva63 vďačne by som ťa ponúkla.@joel to , že si sa odhodlal a kúpil si formu a hneď ideš na to , sa mi páči . Aj ja som taká. Keď si niečo vezmem do hlavy.
helca103
tiež som sa dlho trápila s formovaním laskoniek ale ako mám formu ide to raz-dva. Tieto tvoje sú veľmi pekné, biele ako majú byť a obidva recepty mám už uložené.
ariela6
babkamt tak heureka ja som dokaza upiect laskonky podla teba presne som dodrziaval surovina aj čas pečenia a hura vydarili sa dakujem za recept prvy krat som nemusela bielkove pečivo vyhodit už som to skušala 3 krat a vždy to bolo nanič ale tentoraz super vieš aka som bola rada ešte ich musím naplnit tak dufam že ich nedolamem a aj ten tvoj krem sa mi zda surpovi zajtra ho budem robit a plnit lebo pečiem ako žerava bavi ma to na vianoce tiež ti prajem vesele a krasne vianoce
ariela6
prepač chyby v tom oduševneni že sa mi podarili som nejak rychlo a s chybami pisala tak čo už snat to nejak vyluštiš
babkamt
@ariela6 prepáč , že ti tak neskoro odpovedám.Som veeeeeľmi rada , že si recept vyskúšala a pečenie podľa neho vyšlo k tvojej spokojnosti.A ten čokoládový krém nemá chybu však ? Ďakujem za prianie. Prajem ti do Nového roku veľa zdravia , pohody v rodine a mnoho radosti z pečenie. Pá.
@helca103 máš pravdu. S formou to ide rýchlo. Kraje formičky som pred vkladaním cesta trochu potrela olejom a pekne sa mi vyklopili z formy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia