Foto: babkamt
V obchode ma oslovila šablóna na laskonky. Samozrejme , že som neodolala. Musela som si ju kúpiť a hneď vyskúšať.
na 130-80 °C
Postup
-
1
Bielka som šľahala nad parou so štikpou soli a čl octu asi 10 minút mixérom.Postupne som pridávala cukor.Nakoniec som primiešala kokos.
-
2
Pomocou formy som na plech urobila laskonky.Piekla som ich 15 minút na 130,potom som znížila teplotu na 80 stupňov a pri pootvorených dvierkach som sušila ešte 30 minút.
-
3
Veľmi mi chutil krém , ktorým som plnila kokosky.Bol ako parížsky.Vo vodnom kúpeli som rozpustila čokoládu.Pridala som pl medu a pl cukru. Do vychladnutého som zamiešala maslo a ceru. Mňam.Týmto krémom som spájala laskonky.Vrch som pofŕkala čokoládou.Len sa tak po nich zaprášilo.
-
4
Bála som sa , či mi to tento rok vyjde , lebo mám novú , nevyskúšanú rúru.
-
5
Takto som sa vynašla. Cez rúčku na kuchynskej linke som pretiahla šnúru .
-
6
Laskonky sa mi pekne usušili a zostali biele.
Asi sa už konečne odhodlám ich upiecť, veľmi dobre si popísala postup, tak ich urobím podľa Teba , aj keď nemám na ne formu.
@helca103 máš pravdu. S formou to ide rýchlo. Kraje formičky som pred vkladaním cesta trochu potrela olejom a pekne sa mi vyklopili z formy.