Lasagnové závitky

Autor receptu: redakcia

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V osolenej vode s PL oleja uvaríme lasagne. Uvarené lasagne vložíme do misy so studenou vodou. Kým sa lasagne varia, osmažíme na oleji najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Cibuľovú zmes zmiešame s ricottou. Pridáme najemno nakrájanú rukolu, nastrúhaný parmezán, vajce, trochu nastrúhaného muškátového orieška a najemno nakrájanú šunku. Okoreníme a prípadne aj dosolíme.
  2. Všetko dôkladne premiešame a natierame na lasagnové pláty. Natreté pláty zvinieme a vzniknuté rolky prerežeme ostrým nožom na 3 kusy.
  3. Závitky uložíme na stojato do pekáča, obložíme plátkami masla a dáme piecť do vyhriatej rúry pri teplote 180 °C. Zapekáme do zlatista.