Foto: martina1990
Postup
-
1
Lasagne si najprv namočíme do studenej vody približne na 15 minút. Na oleji si opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak prelisujeme a pridáme mleté mäso. Restujeme na silnejšom plameni, aby sa nám mäsko poriadne oddeľovalo. okoreníme ho a pridáme lúpané paradajky a pretlak. Premiešame, pridáme bazalku a varíme asi 25 minút.
- 2
Bešamel : V hrnci si rozpustíme olej a maslo, posypeme to múkou a postupne pridávame mlieko, za stáleho miešania. Až pokým sa nám nevytvorí krém. Okoreníme, pridáme nastrúhaný muškátový orech, odstavíme.
- 3
Vrstvíme: Na spodok pekáča alebo zapekacej misy ukladáme pláty lasagní. Na to dáme časť bravčového ragú.Potom položíme ďalšie pláty lasagní. Za tým vylejem hustý bešamelový krém. A znova lasagne, ragú, vstvíme pokým sa všetko neminie. Posledná vsrstva sú lasagne. Úplne som zabudla na syr. No keď ich robím teraz, viem že je veľmi potrebný :) Pečieme ich v rúre na 180 stupňov asi 40 minút. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu