« Naspäť na tento recept

Lasagne - nelasagne (fotorecept) verzia na vytlačenie

Tieto lasagne sú kombináciou receptu, ktorý som sa naučila od mojej priateľky a vylepšeniami, ktoré som do nich zapracovala podľa našej chuti. Naozaj majú s originálom pramálo spoločné, ale na chuti im to neuberá.

Autor receptu: andys

Postup receptu

Na oleji opražíme mäso, osolíme, okoreníme a spolu so zeleninou podusíme do polomäkka. Pridáme paradajkový pretlak a dochutíme oreganom a muškátovým orieškom.
Lasagne - nelasagne (fotorecept) - obrázok 1

V osolenej vode predvaríme cestoviny. Ja ich predváram na trikrát - toľko vrstiev potrebujem. Keby som ich dala variť naraz, posledná vrstva by bola príliš mäkká.
Lasagne - nelasagne (fotorecept) - obrázok 2

Keď máme pripravené cestoviny aj mäsovú zmes, môžeme začať vrstviť. Formu vymastíme maslom, vyložíme prvou vrstvou cestovín, naložíme mäso a 1/3 strúhaného syra.
Lasagne - nelasagne (fotorecept) - obrázok 3

Na syr dáme aj 1/3 smotany. Ja na lasagne používam smotanu na šľahanie aspoň týždeň po dobe spotreby, vtedy je pekne hustá ako na obrázku a na rozdiel od kyslej smotany nemení chuť jedla. Takúto smotanu používam namiesto bešamelu, ktorý sa používa v originálnom recepte na lasagne.
Lasagne - nelasagne (fotorecept) - obrázok 4

Tento postup zopakujeme ešte raz. Tretia vrstva pozostáva už iba z cestovín a smotany. Takto pripravené lasagne prikryjeme napr. alobalom a dáme asi na pol hodiny zapiecť zo vyhriatej rúry.
Lasagne - nelasagne (fotorecept) - obrázok 5

Aby sme sa apoň trochu priblížili talianskej chuti, teraz príde na rad syr grana padano. Pred dopečením lasagne odkryjeme a posypeme poslednou vrstvou syra - k poslednej dávke strúhaného syra primiešame asi 50 g nastrúhaného grana padana.
Lasagne - nelasagne (fotorecept) - obrázok 6

Dáme na krátku chvíľku späť do rúry - kým sa syr nerozpustí a nechytí zlatistú farbu. Pred podávaním necháme trošku vychladnúť, aby sme lasagne mohli pekne naporcovať.
Lasagne - nelasagne (fotorecept) - obrázok 7

Suroviny




6-8
porcií
25
minút
príprava
20+30
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist