Lasagne (fotorecept)

Autor receptu: margaretka28

Domáce :-)

Postup

  1. Cibuľu a cesnak som pokrájala a spenila na oleji. Pridala som pomleté mäso.
  2. Popražila som ho a zaliala pretlakom.
  3. Pridala som soľ a korenie a nechala chvíľku podusiť, do hotového som pridala čerstvé bylinky.Použila som bazalku, oregano a pažítku.
  4. Na dosku som si pripravila polohrubú múku, vajcia, soľ a olej. Pridala som podľa potreby vodu a vymiesila cesto podobné ako na rezance.
  5. Vymiesené cesto som rozdelila na viac častí a postupne vyvaľkala na strojčeku po stupeň dva.
  6. Takto vyzerali hotové pláty.
  7. Do rajnice som dala roztopiť maslo a pridala som 2 PL hladkej múky.
  8. Trochu som ju popražila, zaliala mliekom podľa potreby a uvarila bešamel. Mlieko prilievam postupne,podľa hustoty.
  9. Do uvareného som pridala bylinky.
  10. Plech som potrela olejom a pokvapkala bešamelom.
  11. Uložila som prvú vrstvu cesta.
  12. Na cesto vrstvu mäsa.
  13. Potom postrúhaný syr a znovu bešamel.
  14. Druhá vrstva cesta, postup opakujeme až do spotrebovania surovín, mne vyšli 3 vrstvy plnky.
  15. Na vrchnú vrstvu cesta som natrela zvyšný bešamel a postrúhala syr.
  16. Piekla som asi 40 minút na 200 stupňoch.