Lasagne (fotorecept)
Autor receptu: margaretka28
Domáce :-)
Postup
- Cibuľu a cesnak som pokrájala a spenila na oleji. Pridala som pomleté mäso.
- Popražila som ho a zaliala pretlakom.
- Pridala som soľ a korenie a nechala chvíľku podusiť, do hotového som pridala čerstvé bylinky.Použila som bazalku, oregano a pažítku.
- Na dosku som si pripravila polohrubú múku, vajcia, soľ a olej. Pridala som podľa potreby vodu a vymiesila cesto podobné ako na rezance.
- Vymiesené cesto som rozdelila na viac častí a postupne vyvaľkala na strojčeku po stupeň dva.
- Takto vyzerali hotové pláty.
- Do rajnice som dala roztopiť maslo a pridala som 2 PL hladkej múky.
- Trochu som ju popražila, zaliala mliekom podľa potreby a uvarila bešamel. Mlieko prilievam postupne,podľa hustoty.
- Do uvareného som pridala bylinky.
- Plech som potrela olejom a pokvapkala bešamelom.
- Uložila som prvú vrstvu cesta.
- Na cesto vrstvu mäsa.
- Potom postrúhaný syr a znovu bešamel.
- Druhá vrstva cesta, postup opakujeme až do spotrebovania surovín, mne vyšli 3 vrstvy plnky.
- Na vrchnú vrstvu cesta som natrela zvyšný bešamel a postrúhala syr.
- Piekla som asi 40 minút na 200 stupňoch.