čokoládovo - čokoládová
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 3 PL, horúca |
|
| 120 g |
|
| 1 balíček |
|
| 70 g |
|
| 1 čl |
|
| 50 g |
|
| 3 PL |
|
| 50 g |
|
| Krém: | |
| 250 ml |
|
| 250 g |
|
| 70 g |
|
| 3 PL |
|
| 1 ks, a šťava |
|
| 2 PL |
|
| 6 PL |
|
Postup
-
1
Vajcia s vodou vyšľaháme do peny a primiešame práškový a vanilkový cukor. Pridáme múku, prášok do pečiva, solamyl a kakao. Nakoniec do cesta vmiešame rozpustené, vychladnuté maslo.
-
2
Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a v predhriatej rúre upečieme. Upečený plát preklopíme na utierku, stiahneme papier a zrolujeme.
-
3
Čokoládu nalámeme do smotany a necháme zovrieť. Miešame kým sa čokoláda nerozpustí a necháme vychladnúť. Zmeknuté maslo vymiešame s práš. cukrom a pomarančovou kôrou a opatrne spojíme s čokoládovou smotanou.
-
4
Kryštálový cukor, vodu a pomarančovú šťavu necháme zovrieť a vychladiť. Plát cesta pokvapkáme týmto sirupom, rozotrieme 2/3 plnky, zvinieme a vrch rolády potrieme zvyšnou plnkou. Ozdobíme čokoládou, farebnou ryžou alebo inými cukrárenskými ozdobami.









varecha.pravda.sk/recepty/cokoladove-pralinky-lanyze-aleb...