Lanýžová roláda

Autor receptu: ailuj82

čokoládovo - čokoládová

30 minút
príprava
12 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia s vodou vyšľaháme do peny a primiešame práškový a vanilkový cukor. Pridáme múku, prášok do pečiva, solamyl a kakao. Nakoniec do cesta vmiešame rozpustené, vychladnuté maslo.
  2. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a v predhriatej rúre upečieme. Upečený plát preklopíme na utierku, stiahneme papier a zrolujeme.
  3. Čokoládu nalámeme do smotany a necháme zovrieť. Miešame kým sa čokoláda nerozpustí a necháme vychladnúť. Zmeknuté maslo vymiešame s práš. cukrom a pomarančovou kôrou a opatrne spojíme s čokoládovou smotanou.
  4. Kryštálový cukor, vodu a pomarančovú šťavu necháme zovrieť a vychladiť. Plát cesta pokvapkáme týmto sirupom, rozotrieme 2/3 plnky, zvinieme a vrch rolády potrieme zvyšnou plnkou. Ozdobíme čokoládou, farebnou ryžou alebo inými cukrárenskými ozdobami.