Lanýžová roláda
Autor receptu: ailuj82
čokoládovo - čokoládová
30 minút príprava |
12 minút na 200 °C |
Postup- Vajcia s vodou vyšľaháme do peny a primiešame práškový a vanilkový cukor. Pridáme múku, prášok do pečiva, solamyl a kakao. Nakoniec do cesta vmiešame rozpustené, vychladnuté maslo.
- Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a v predhriatej rúre upečieme.
Upečený plát preklopíme na utierku, stiahneme papier a zrolujeme.
- Čokoládu nalámeme do smotany a necháme zovrieť. Miešame kým sa čokoláda nerozpustí a necháme vychladnúť. Zmeknuté maslo vymiešame s práš. cukrom a pomarančovou kôrou a opatrne spojíme s čokoládovou smotanou.
- Kryštálový cukor, vodu a pomarančovú šťavu necháme zovrieť a vychladiť. Plát cesta pokvapkáme týmto sirupom, rozotrieme 2/3 plnky, zvinieme a vrch rolády potrieme zvyšnou plnkou. Ozdobíme čokoládou, farebnou ryžou alebo inými cukrárenskými ozdobami.
|