Foto: tkatka
Vynikajúce langoše. :)
5
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Múku, vajce, smotanu a soľ dáme do nádoby na kysnutie.
-
2
Pripravíme kvások: do vlažného mlieka pridáme kryštálový cukor a droždie.
-
3
Kvások prilejeme do múky.
-
4
Vypracujeme cesto. Dáme do chladničky na 2 hodiny kysnúť.
-
5
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na štvorce.
-
6
Trochu ponaťahujeme.
-
7
Z obidvoch strán vysmažíme na oleji.
-
8
Podávame s cesnakom alebo s kečupom a syrom, alebo so smotanou. Prajem dobrú chuť :)
obalu od mäsa / odpad / a tam môže zostať aj 8 až 10 dní. Ak idem na návštevu obal so sáčkom vyberiem z chladničky a cestujem. Ak
cesto neminiem po návrate ho vložím spät. S cestom sa dobre pracuje
- naťahuje, ak dávku spracujem pred pečením do guličky
/ tenisová loptička / a cesto nechám odpočinúť asi 20 min. Dobrú chuť: