Foto: ancicka
Nielen na oko pekné, ale aj chuťovo výborné.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
3 PL |
|
3 PL |
|
3 ks |
|
300 g |
|
80 g |
|
500 g |
|
1 čl |
|
Krém: | |
8 dl |
|
1,5 ks |
|
2 ks |
|
400 g |
|
400 g |
|
2 PL |
|
Čokoládova poleva: | |
200 g |
|
50 - 80 ml |
|
|
Postup
-
1
Nad parou povaríme asi 5 min. med, kakao, vajíčka, pr. cukor a Palmarin.
-
2
Po čiastočnom vychladení pridáme preosiatú múku so sódou a dobré vymiesime.
-
3
Cesto rozdelíme na 4 rovnaké častí,
-
4
každé vyvaľkáme vo veľkosti plechu, uložíme na pomastený plech, popicháme vidličkou a upečieme, asi 10 min. stačí.
-
5
Ružový puding uvaríme s 3 dl mlieka a po uvarení ešte do horúceho pridáme asi za 1 pl masla a zamiešame. Je to dobré kvôli tomu, aby sa nevytvárala kôrka. Za občasného miešania necháme vychladiť.
-
6
Zo zbytku mlieka a vanilkového pudingu uvaríme podobne ako ružový puding. Maslo s pr. cukrom vyšľaháme do peny a v takom pomere ako puding ho rozdelíme do pudingov a dobré obidva vyšľaháme.
-
7
Potom plníme tak, že na prvý plát natrieme polovicu vanilkovej plnky, na to
-
8
druhý plat a ružovú plnku, plát a vanilková plnka.
-
9
Posledný plat polejeme roztopenou čokoládovou polevou, rovnomerne rozotrieme a necháme stuhnúť.
-
10
Po stuhnutí pokrájame na rezy a ozdobíme.
Diskusia k receptu