Lahodné kapustníky
Autor receptu: redakcia
4-6 porcie |
40 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup- Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Medzitým v hrnci zohrejeme
olej, pridáme cukor a čakáme, kým skaramelizuje. Keď má zlatistú farbu, pridáme nadrobno nakrájanú kapustu, trochu soli, štipku korenia a kl celej rasce. Všetko dobre premiešame, pár minút restujeme, potom podlejeme vodou a dodusíme.
- Keď je kapusta mäkká, pridáme škoricu a odstavíme. Z rozvaľkaného cesta vykrajujeme placky, do stredu ktorých dávame kôpky vychladnutej plnky. Vytvarujeme malé bochníky, ktoré roztlačíme na vymastenom plechu.
- Necháme ešte podkysnúť, potrieme vajcom a pečieme pri teplote 180 °C 25 minút.
|