Lahodné kapustníky

Autor receptu: redakcia

4-6
porcie
40 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Medzitým v hrnci zohrejeme olej, pridáme cukor a čakáme, kým skaramelizuje. Keď má zlatistú farbu, pridáme nadrobno nakrájanú kapustu, trochu soli, štipku korenia a kl celej rasce. Všetko dobre premiešame, pár minút restujeme, potom podlejeme vodou a dodusíme.
  2. Keď je kapusta mäkká, pridáme škoricu a odstavíme. Z rozvaľkaného cesta vykrajujeme placky, do stredu ktorých dávame kôpky vychladnutej plnky. Vytvarujeme malé bochníky, ktoré roztlačíme na vymastenom plechu.
  3. Necháme ešte podkysnúť, potrieme vajcom a pečieme pri teplote 180 °C 25 minút.