Lahodné cestoviny so sušenou šunkou, vajíčkom a parmezánom

siuuu - fotkasiuuu, 30. októbra 2022
Lahodné cestoviny so sušenou šunkou, vajíčkom a parmezánom
Foto: siuuu

Jednoduché, rýchle a chutné jedlo. Z tohtoročných potuliek Stredomorím (Kotor, Chania, Santorini, Bari) som si (ako inak) priviezla aj nejaké tie regionálne Zobraziť celý popisJednoduché, rýchle a chutné jedlo. Z tohtoročných potuliek Stredomorím (Kotor, Chania, Santorini, Bari) som si (ako inak) priviezla aj nejaké tie regionálne dobroty. Z Talianska domáce talianske cestoviny, sušenú šunku a parmezán. A samozrejme som ich musela hneď vyskúšať. A vzniklo toto rýchle a chutné jedlo - taká stredomorská variácia na naše obľúbené cestoviny.

10 minút
príprava
8 + 2 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (alebo čierne)
 čerstvé (tymian, oregano)




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode na skus. Ja som použila môj úlovok z dovolenky - trojfarebné domáce cestoviny, ktorých názov neviem, pretože ich ženičky predávali boli iba tak navážené vo vreckách, ale sú naozaj výborné. Pokiaľ sa varia cestoviny, na suchej panvici s nepriľnavým povrchom opečieme na kúsky pokrájanú sušenú šunku. Vajíčka zľahka prešľaháme vidličkou. Parmezán nastrúhame.

    Lahodné cestoviny so sušenou šunkou, vajíčkom a parmezánom  - obrázok 1
  2. 2

    Po opečení vybrieme šunku von z panvice. Do panvice vložíme scedené uvarené cestoviny, pridáme vajíčka, premiešame, necháme minútu zatuhnúť, pridáme časť opečenej šunky, trocha parmezánu a ešte minútu necháme za občasného miešania prehrievať. Ochutíme zľahka korením. Podávame posypané zvyšnou opečenou šunkou, parmezánom a čerstvými bylinkami.

  3. 3

    Mimochodom, tento predaj priamo na uliciach ma fascinuje... veľmi rada sa prechádzam úzkymi uličkami, z ktorých cítiť históriu... tentoraz to bolo Bari.

    Lahodné cestoviny so sušenou šunkou, vajíčkom a parmezánom  - obrázok 3

Diskusia k receptu

siuuu
@dandulka (2.11.2022 12:39)

Ja olivový olej nepridávam, k tomu vajíčku sa mi akosi nehodí, ale kto má rád pokojne si môže pridať ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia