Cestoviny
Lahodné cestoviny so sušenou šunkou, vajíčkom a parmezánom
Autor receptu: siuuu
Jednoduché, rýchle a chutné jedlo.* Z tohtoročných potuliek Stredomorím (Kotor, Chania, Santorini, Bari) som si (ako inak) priviezla aj nejaké tie regionálne dobroty. Z Talianska domáce talianske cestoviny, sušenú šunku a parmezán. A samozrejme som ich musela hneď vyskúšať. A vzniklo toto rýchle a chutné jedlo - taká stredomorská variácia na naše obľúbené cestoviny.
10 minút príprava |
8 + 2 minút tepelná úprava |
Postup
- Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode na skus. Ja som použila môj úlovok z dovolenky - trojfarebné domáce cestoviny, ktorých názov neviem, pretože ich ženičky predávali boli iba tak navážené vo vreckách, ale sú naozaj výborné. Pokiaľ sa varia cestoviny, na suchej panvici s nepriľnavým povrchom opečieme na kúsky pokrájanú sušenú šunku. Vajíčka zľahka prešľaháme vidličkou. Parmezán nastrúhame.
- Po opečení vybrieme šunku von z panvice. Do panvice vložíme scedené uvarené cestoviny, pridáme vajíčka, premiešame, necháme minútu zatuhnúť, pridáme časť opečenej šunky, trocha parmezánu a ešte minútu necháme za občasného miešania prehrievať. Ochutíme zľahka korením. Podávame posypané zvyšnou opečenou šunkou, parmezánom a čerstvými bylinkami.
- Mimochodom, tento predaj priamo na uliciach ma fascinuje... veľmi rada sa prechádzam úzkymi uličkami, z ktorých cítiť históriu... tentoraz to bolo Bari.