Bravčové karé

Lahodné bravčové karé (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Jedol som to v jednom motoreste a bolo to ohromné.* Kuchár mi dal za fľašu hruškovice recept. Skúsil som to doma a vydarilo sa.

6 - 7
porcií
15 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové karé krájame na tenké slíže, tenšie ako 0,5 cm. Keď je mäso hrubšie, tak ho najprv rozklepeme a potom krájame. Dáme do nádoby. Na tomto recepte je to krájanie najprácnejšie.
  2. Na mäso nastrúhame na jemno uhorky.
  3. Feferónky pokrájame na malé kúsky, pridáme k mäsu. Ďalej pridáme k mäsu horčicu, čili omáčky, mleté čierne korenie, soľ, zemiakový škrob a olej. Nebojte sa toho, že to je 150 ml oleja to vsiakne. Keď dáte málo oleja, bude to veľmi husté.
  4. Všetko to dobre premiešame a odložíme postáť do chladničky na 24 hodín.
  5. Po 24 hodinách potrieme panvicu olejom a rozhorúčime, až potom dáme mäso. Necháme ho zatiahnuť a pridáme ešte trochu horčice a sladkú čili omáčku. Chvíľu premiešame a podlejeme troškou vody. Prikryjeme a chvíľu podusíme. Voda sa vyparí a ostane parádna omáčka s mäsom. Cele to trvá nejakých 12 minút, podľa toho koľko sme dali mäsa na panvicu.
  6. Pripravíme si hrianky, na ktoré to potom naložíme. Kto nechce hrianku môže to dať na krajce chleba, alebo do žemle. Je to také rýchle jedlo na pohostenie, ktoré sa pripravuje vopred. Hlavne veľmi dobré.