Foto: elekra
Aj keď je robený s majonézou, hodí sa na ľahkú večeru. Aj môj manžel bol spokojný aj napriek tomu, že nadovšetko má rád akokoľvek Zobraziť celý popisAj keď je robený s majonézou, hodí sa na ľahkú večeru. Aj môj manžel bol spokojný aj napriek tomu, že nadovšetko má rád akokoľvek upravené mäso a zemiaky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g (spighe di campo) |
|
2 |
|
5 - 7 ks |
|
4 - 5 ks |
|
1 ks |
|
1 sáčok |
|
Na majonézu: | |
1 |
|
podľa potreby |
|
|
|
|
|
1/2 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cestoviny uvarím vo vriacej vode. Vodu solím až keď začne vrieť, cestoviny potom nezhorknú. Máme radi cestoviny uvarené al dente. Sdedím a nechám vychladúť. Varila som semolinové talianske mušle.
-
2
Uvarím si zároveň 2 vajcia na tvrdo, ošúpem a tiež nechám vychladnúť.
-
3
Medzitým si umyjem a nakrájam na menšie kúsky cherry paradajky a reďkovky. Pridala som aj jednu sladkokyslú uhorku, ale zabudla som ju nafotiť.
-
4
"Krabie" tyčinky rozbalím a nechám v mikrovlnke prehriať. Potom ich natrhám na menšie kúsky. Tiež nechám vychladnúť.
-
5
Všetky suroviny si zmiešam dohromady, okrem vajíčok.
-
6
Pridám nakrájané vajíčka a domácu majonézu
-
7
a zľahka všetko premiešam. Podľa potreby dochutím soľou a mletým čiernym korením. Majonézu robím doma tak, že si rozklepnem jedno vajce, pridám soľ, mleté čierne korenie a ponorným mixérom miešam. Postupne pridávam slnečnicový olej. Do hotovej majonézy pridám najemno nakrájanú cibuľu.
-
8
Na záver pridám kvapku octa a hotovú majonézu zľahčím bielym jogurtom.
-
9
Hotový šalát nechám v chladničke odležať, aby sa prepojili všetky chute
-
10
a môže sa podávať. Pre hladnejších jedákov sa môže pridať aj nakrájaný tvrdý syr. Veľmi pekne v šalátiku vyzerá červená cibuľa nakrájaná na tenké pásiky a zelená paprika, ale zo zdravotných dôvodov som ich tentokrát vynechala.
Diskusia k receptu