Ľahký cestovinový šalát (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Aj keď je robený s majonézou, hodí sa na ľahkú večeru. Aj môj manžel bol spokojný aj napriek tomu, že nadovšetko má rád akokoľvek upravené mäso a zemiaky.

2-3
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cestoviny uvarím vo vriacej vode. Vodu solím až keď začne vrieť, cestoviny potom nezhorknú. Máme radi cestoviny uvarené al dente. Sdedím a nechám vychladúť. Varila som semolinové talianske mušle.
  2. Uvarím si zároveň 2 vajcia na tvrdo, ošúpem a tiež nechám vychladnúť.
  3. Medzitým si umyjem a nakrájam na menšie kúsky cherry paradajky a reďkovky. Pridala som aj jednu sladkokyslú uhorku, ale zabudla som ju nafotiť.
  4. "Krabie" tyčinky rozbalím a nechám v mikrovlnke prehriať. Potom ich natrhám na menšie kúsky. Tiež nechám vychladnúť.
  5. Všetky suroviny si zmiešam dohromady, okrem vajíčok.
  6. Pridám nakrájané vajíčka a domácu majonézu
  7. a zľahka všetko premiešam. Podľa potreby dochutím soľou a mletým čiernym korením. Majonézu robím doma tak, že si rozklepnem jedno vajce, pridám soľ, mleté čierne korenie a ponorným mixérom miešam. Postupne pridávam slnečnicový olej. Do hotovej majonézy pridám najemno nakrájanú cibuľu.
  8. Na záver pridám kvapku octa a hotovú majonézu zľahčím bielym jogurtom.
  9. Hotový šalát nechám v chladničke odležať, aby sa prepojili všetky chute
  10. a môže sa podávať. Pre hladnejších jedákov sa môže pridať aj nakrájaný tvrdý syr. Veľmi pekne v šalátiku vyzerá červená cibuľa nakrájaná na tenké pásiky a zelená paprika, ale zo zdravotných dôvodov som ich tentokrát vynechala.