Lacné škoricové hniezda v cukrovej poleve
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 15 dcl | 
                                                             | 
                                                    
| 1,5 dcl | 
                                                             | 
                                                    
| 5 dcl teplá | 
                                                             | 
                                                    
| 1 dcl | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 1 bal. čerstvé | 
                                                             | 
                                                    
| Plnka: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 50 g (alebo maslo) | 
                                                             | 
                                                    
| Poleva: | |
| 2 PL roztopené (alebo maslo) | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL (alebo smotana na šľahanie) | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Teplú vodu zmiešame s olejom a cukrom, nadrobíme droždie a necháme vykysnúť. Múku zmiešame so soľou a koreninami podľa chuti, pridáme kvások, vypracujeme nelepivé pružné cesto, misu zakryjeme fóliou a necháme vykysnúť, pokiaľ nezdvojnásobí svoj objem.
- 2
 Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, vytlačíme vzduch a rozvaľkáme na obdĺžnik s hrúbkou 1,5-2 cm. Natrieme maslom alebo margarínom (môžeme natrieť roztopeným alebo rozložiť zmäknuté), posypeme škoricou a cukrom podľa chuti a zrolujeme. Nakrájame na cca 20 kúskov, tie naukladáme vedľa seba do zapekacej nádoby. Môžeme ich ukladať hneď vedľa seba, ešte nakysnú - ale pekne do výšky. Pečieme na 180 °C - 20/25 minút.
- 3
 Upečené hniezda vyberieme a ešte horúce polejeme cukrovou polevou, ktorú sme pripravili zmiešaním ingrediencií. Necháme vychladnúť, nasiaknuť a podávame :)
                                                    Tiež Škoricové hniezda:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    




                                                        
                                                    
 


Vdaka :)