Lacné škoricové hniezda v cukrovej poleve
Foto: svedka
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
15 dcl |
|
1,5 dcl |
|
5 dcl teplá |
|
1 dcl |
|
1 KL |
|
|
|
|
|
|
|
1 bal. čerstvé |
|
Plnka: | |
|
|
|
|
50 g (alebo maslo) |
|
Poleva: | |
2 PL roztopené (alebo maslo) |
|
150 g |
|
4 PL (alebo smotana na šľahanie) |
|
Postup
-
1
Teplú vodu zmiešame s olejom a cukrom, nadrobíme droždie a necháme vykysnúť. Múku zmiešame so soľou a koreninami podľa chuti, pridáme kvások, vypracujeme nelepivé pružné cesto, misu zakryjeme fóliou a necháme vykysnúť, pokiaľ nezdvojnásobí svoj objem.
- 2
Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, vytlačíme vzduch a rozvaľkáme na obdĺžnik s hrúbkou 1,5-2 cm. Natrieme maslom alebo margarínom (môžeme natrieť roztopeným alebo rozložiť zmäknuté), posypeme škoricou a cukrom podľa chuti a zrolujeme. Nakrájame na cca 20 kúskov, tie naukladáme vedľa seba do zapekacej nádoby. Môžeme ich ukladať hneď vedľa seba, ešte nakysnú - ale pekne do výšky. Pečieme na 180 °C - 20/25 minút.
- 3
Upečené hniezda vyberieme a ešte horúce polejeme cukrovou polevou, ktorú sme pripravili zmiešaním ingrediencií. Necháme vychladnúť, nasiaknuť a podávame :)
Tiež Škoricové hniezda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vdaka :)