Lacipecsenye - pečená krkovička (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Pár dní dozadu tu bola diskusia, dostali sme doma na toto jedlo chuť, tak ho pridávam

9
porcií
10 minút
príprava

Postup

  1. Hrubšie rezne z krkovičky s kosťou narežeme po okrajoch, aby sa pri pečení neskrúcali, ktoré treba, tie vyklepeme, aby boli všetky približne rovnako hrubé. Natrieme soľou a mletým čiernym korením a necháme postáť aspoň hodinu pri izbovej teplote.
  2. Na panvici rozohrejeme masť, najlepšie z mangalice. Tú som tu nemala. Sprudka na nej opečieme rezne z oboch strán, len krátko.
  3. poukladáme ich na plech, do výpeku nalejeme trocha vína, aby sa uvoľnil a podlejeme ním rezne. pečieme polovicu času zakryté vo vopred vyhriatej rúre na 180°C do úplného zmäknutia za občasného obrátenia. Pred dopečením ich potrieme zmesou mletej červenej papriky, roztopenej masti a nadrobno pokrájaného cesnaku. Podávame s bielym chlebom alebo opekanými zemiakmi a podľa ľubovôle s "kyslým", čalamádou, uhorkami, či almapaprikou.