Labužnícke párky fotorecept

tassiedevil - fotkaTassiedevil, 18. októbra 2013 11:26
Ďalšie recepty »

Tento recept z roku 1972 som objavil v jednej českej knihe /Receptury masne výroby obchodních organizací/. V knihe je mnoho zaujímavých receptov na mäsové výrobky, ktoré boli v tom období oveľa kvalitnejšie ako v dnešnej dobe. Rozhodol som sa vyskúšať tento recept na párky a som sa nesklamal, lebo párky sú skutočne výborné....

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    mäso nakrájame na malé kocky a zasolíme soliacou zmesou a necháme v chladničke 24 hodín preležať...

  2. 2

    preležané mäso pomelieme na jemno/ja som mäso premlel dva krát/ vložíme do kutríka, pridáme koreniny , vajce a kutrujeme a postupne pridávame dobre podchladené mlieko..../mlieko je potrebné pridávať po častiach aby sa dobre prepojilo s mäsom/ a kutrujeme asi 8 -10 minút a dbáme na to, aby teplota zmesi nevystúpila vyššie ako 14 stupňov C.... ak kutrík nemáte, mäso môžete vykutrovať po častiach vo food procesori alebo výkonným ponorným mixerom...

    Labužnícke párky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    kutrujeme

    Labužnícke párky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    vykutrované mäso

    Labužnícke párky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    narážame do baraních črievok, ktoré namočíme deň dopredu v studenej vode v chladničke....takto črievka získajú pružnosť a pri plnení nepraskajú...to som sa naučil tu v Austrálii...kedysi sme črievka namáčali vo vlažnej vode..../verte mi, pracuje to perfektne/

    Labužnícke párky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pretáčame na párky...

    Labužnícke párky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    navlečieme na udiarenskú palicu a necháme asi hodinu a pol obschnúť pri izbovej teplote... vložíme do rozoriatej udiarne a údime asi 20 minúť na hustom dyme do svetlo gaštanovej farby... potom párky odvárame vo vode pri teplote 75 stupňov C asi 20 minút.. po odvarení vložíme na 10 minút do studenej vody aby sa nám párky nezvráskaveli....

    Labužnícke párky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    chladíme

    Labužnícke párky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    hot dog

    Labužnícke párky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    zbytok balím do vakumových sáčkov a dám do mrazáku...vydržia aj tri mesiace a sú ako čerstvé....po vybratí z mrazáku len vložím aj so sáčkom do horúcej vody a rozmrazím... Dobrú chuť.

    Labužnícke párky (fotorecept) - obrázok 10
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist