Kysnutý strakoš
Foto: imaginarium
Manžel bol na čerešne a zažiadalo sa mu koláča. Ale čerešní nebolo dosť, tak som spravila takýto strakoš s tvarohom a makom.
10 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
400 g |
|
30 g |
|
100 g |
|
1 PL |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
100 g |
|
Maková plnka: | |
60 g mletý |
|
3 PL |
|
Tvarohová plnka: | |
250 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
300 g (čerešne, ríbezle, maliny a pod.) |
|
Postup
-
1
Spravíme si z mlieka a droždia kvások. Vykysnutý kvások a zvyšné suroviny vymiesime na cesto a necháme kysnúť aspoň pol hodinu.
- 2
Pripravíme si tvarohovú a makovú plnku zmiešaním príslušných surovín. Umyjeme a vykôstkujeme čerešne.
- 3
Cesto roztľapkáme na vymastený a vysypaný plech. Z makovej a tvarohovej plnky porobíme kôpky a posypeme ovocím. Môžeme spraviť aj posýpku z masla, práškového cukru a múky a posypať to.
- 4
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 40 minút.
Tiež kysnutý koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu