Kysnutý strakoš

imaginarium - fotkaImaginarium, 10. júna 2018 13:50
Ďalšie recepty »

Manžel bol na čerešne a zažiadalo sa mu koláča. Ale čerešní nebolo dosť, tak som spravila takýto strakoš s tvarohom a makom.

10 min
príprava
40 min
na 180 °C

Suroviny

400 g
30 g
100 g
1 PL
200 ml
1 ks
100 g
Maková plnka:
60 g mletý
3 PL
Tvarohová plnka:
250 g
200 g
1 ks
1 bal.
300 g (čerešne, ríbezle, maliny a pod.)

Postup prípravy

  1. 1

    Spravíme si z mlieka a droždia kvások. Vykysnutý kvások a zvyšné suroviny vymiesime na cesto a necháme kysnúť aspoň pol hodinu.

  2. 2

    Pripravíme si tvarohovú a makovú plnku zmiešaním príslušných surovín. Umyjeme a vykôstkujeme čerešne.

  3. 3

    Cesto roztľapkáme na vymastený a vysypaný plech. Z makovej a tvarohovej plnky porobíme kôpky a posypeme ovocím. Môžeme spraviť aj posýpku z masla, práškového cukru a múky a posypať to.

  4. 4

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 40 minút.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist