Ovocný kysnutý koláč

Kysnutý strakoš

Autor receptu: imaginarium

Manžel bol na čerešne a zažiadalo sa mu koláča. Ale čerešní nebolo dosť, tak som spravila takýto strakoš s tvarohom a makom.

10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Spravíme si z mlieka a droždia kvások. Vykysnutý kvások a zvyšné suroviny vymiesime na cesto a necháme kysnúť aspoň pol hodinu.
  2. Pripravíme si tvarohovú a makovú plnku zmiešaním príslušných surovín. Umyjeme a vykôstkujeme čerešne.
  3. Cesto roztľapkáme na vymastený a vysypaný plech. Z makovej a tvarohovej plnky porobíme kôpky a posypeme ovocím. Môžeme spraviť aj posýpku z masla, práškového cukru a múky a posypať to.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 40 minút.