« Naspäť na tento recept

Kysnutý strakoš verzia na vytlačenie

Manžel bol na čerešne a zažiadalo sa mu koláča. Ale čerešní nebolo dosť, tak som spravila takýto strakoš s tvarohom a makom.

Autor receptu: imaginarium

Postup receptu

Spravíme si z mlieka a droždia kvások. Vykysnutý kvások a zvyšné suroviny vymiesime na cesto a necháme kysnúť aspoň pol hodinu.

Pripravíme si tvarohovú a makovú plnku zmiešaním príslušných surovín. Umyjeme a vykôstkujeme čerešne.

Cesto roztľapkáme na vymastený a vysypaný plech. Z makovej a tvarohovej plnky porobíme kôpky a posypeme ovocím. Môžeme spraviť aj posýpku z masla, práškového cukru a múky a posypať to.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 40 minút.

Suroviny




10
minút
príprava
40
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist