Kysnutý pletenec s pohánkovým tvarohom

Autor receptu: dada777

Kysnutý koláč bez mlieka a vajec s lahodnou chuťou cesta a tvarohovej plnky, ktorý je vhodný pri bezmliečnej a bezvaječnej diéte. V mojom recepte je použitý pohánkový bezmliečny tvaroh, ale môžete použiť aj tvaroh z kravského mlieka. Trošku pripomína bábovku, ale bábovka to nie je...

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V domácej pekárničke si zamiesime vláčne kysnuté cesto a necháme ho kysnúť. Medzitým si pohánkový tvaroh rozmiešame s práškovým cukrom podľa chuti, aby plnka bola chutná.
  2. Po vykysnutí si cesto rozdelíme na tri diely a každý diel si rozvaľkáme natenko a najemno natrieme tvarohovou plnkou. Takto naplnené diely stočíme ako roládu a všetky tri takto stočené cestá zapletieme do vrkoča.
  3. Bábovkovú formu si potrieme olejom a vrkoč vložíme do formy a okraje vrkoča jemne spolu spojíme. Pečieme pri 180°C 20 -30 minút.