Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept)
	        Autor receptu: ancicka
	         
	        
	        Dnes sa u nás pripravovalo drevo na zimu.Rezalo,rúbalo a ukladalo do drevárne.Chlapi si priali okrem obedu aj fajný kysnutý koláč,tak som piekla.Aj takýto.
| 		  
				  	  
				  	40 porcií  | 
				  	  
				  	60 minút príprava  | 
				  	  
				  	15-20 minút  na 160-170 °C  | 
Postup
- Zo surovin na cesto,zapravíme hladké cesto a necháme na teplom mieste vykysnuť.Zároveň namočime hrozienka do rumu,aby napučali.
 - Vykysnúte na doske vyvaľame a rozdelíme na poly.Z tohto množstva vyjde na dva plechy.
Cesta rozvaľkáme vo veľkosti plechu a prenesieme na vymastený plech.
 - Na cesto nastruháme na uhorkovom struhadle očistené jablka a rozložíme na cely plech.
 - Na jablka rovnomerne rozsypeme vanilkový a škoricový cukor.Na to potom rozložíme hrozienka,ktoré obalíme mletými orechami.
 - Na to slivky a ribezle.
 - Pripravíme posýpku,
 - a rovnomerne posýpeme celý koláč.Necháme upiecť.