Kysnutý osúch na taliansky spôsob
Peter Šoltés
kuchár hotela Avance v Bratislave, 14. januára 2011
kuchár hotela Avance v Bratislave, 14. januára 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Z mlieka, cukru, soli a droždia urobíme kvások, pridáme vajce, múku a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme nakysnúť aspoň 40 minút.
- 2
Rozvaľkáme ho asi na polcentimetrový plát, ktorý potrieme smotanou ochutenou soľou a korením. Pečieme na plechu, ktorý sme potreli olivovým olejom zhruba 20 minút.
- 3
Pred koncom na osúch poukladáme kúsky mozzarelly. Na upečený osúch dáme plátky parmskej šunky a ozdobíme ho rukolou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu