Kysnutý osúch na taliansky spôsob

Peter Šoltés
kuchár hotela Avance v Bratislave, 14. januára 2011
Kysnutý osúch na taliansky spôsob
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

200 g
10 g
2 dl
20 g
10 g
1 ks
250 g
200 g
200 g
100 g
0,3 dl
5 g




Postup

  1. 1

    Z mlieka, cukru, soli a droždia urobíme kvások, pridáme vajce, múku a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme nakysnúť aspoň 40 minút.

  2. 2

    Rozvaľkáme ho asi na polcentimetrový plát, ktorý potrieme smotanou ochutenou soľou a korením. Pečieme na plechu, ktorý sme potreli olivovým olejom zhruba 20 minút.

  3. 3

    Pred koncom na osúch poukladáme kúsky mozzarelly. Na upečený osúch dáme plátky parmskej šunky a ozdobíme ho rukolou.

Diskusia k receptu

rea1
a kysnuty osuch na slovensky sposob? spravime take iste cesto, nahrubo ho potrieme kyslou smotanou a upecieme. kto ma rad, v polovici pecenia posype nasekanym koprom. :-) u nas je to alebo nenarocna vecera, nieco, co sa nosi v krabici na pikniky alebo sa takyto osuch je ako priloha ku sosovicovej alebo fazulovej polievke "na kyslo". a kolegyna miesto kopru dava na smotanu stedru porciu udusenej cibule a oravskej alebo inej pekne prerastenej slaniny. zbohom, dieta.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia